avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de somaj

Buna ziua. In situatia in care ti se respinge cererea pentru indemnizatia de somaj pe motiv ca ai realizat venituri agricole, poti face o noua cerere daca, spre exemplu, instrainezi terenul pentru care ai beneficiat de subventii agricole?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 24 Noiembrie 2013
daca indeplineste conditiile prevazute de lege,este posibil sa prim easca somaj.incercati
Indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută anterior, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj daniela-claudia daniela-claudia care este termenul de depunere a documentelor pentru somaj dupa emiterea deciziei de incetare a CIM? (vezi toată discuția)
Acte somaj nikol21 nikol21 Buna seara!am si eu o intrebare:ce acte as avea nevoie pentru a intra in somaj si mai exact de cand trebuie sa le depun(acum sunt in concediu crestere copil si ... (vezi toată discuția)
Acte somaj andreihinter930 andreihinter930 Buna ziua,vreau sa depun dosarul pentru indemnizatie somaj dar am terminat perioada de munca acum 30 de zile si nu stiu daca mai pot depune dosar deoarece stiu ... (vezi toată discuția)