Buna ziua,vreau sa depun dosarul pentru indemnizatie somaj dar am terminat perioada de munca acum 30 de zile si nu stiu daca mai pot depune dosar deoarece stiu ca imi trebuie o adeverinta de la munca sau ceva de genul..mai pot depune dosarul??
Potrivit Legii 76/2002, indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută anterior, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drept.
Somaj
lore1507
Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)
Acte somaj
deduanca
Buna ziua. Am vazut ca pt somaj,se cere adeverință venit pe ultimele 12 luni. Dar eu sunt in cci momentan. Va trebui sa prezint venitul pe 12 luni,inainte de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
tgmm11
Va rog sa ma lamuriti si asupra urmatorului aspect:firma m.a dispozibilizat fara nici o notificare in prealabil, prin desfiintarea postului, inca din data de ... (vezi toată discuția)