Buna ziua. Am vazut ca pt somaj,se cere adeverință venit pe ultimele 12 luni. Dar eu sunt in cci momentan. Va trebui sa prezint venitul pe 12 luni,inainte de a intra in post/prenatal?
In ziua cand va implini copilul 2 ani,mi se fa desface cim. Cat timp am la.dispoztie pt a depune actele de șomaj? Va mulțumesc.
Potrivit Legii 76/2002, indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută anterior, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drept.
Concediu prenatal
Alina bubu
Daca contractul de munca este pe perioada determinant si esti inca in concediu post si prenatal,la cat timp dupa incheiere contractului de munca poti opta pt ... (vezi toată discuția)
Acte somaj
andreihinter930
Buna ziua,vreau sa depun dosarul pentru indemnizatie somaj dar am terminat perioada de munca acum 30 de zile si nu stiu daca mai pot depune dosar deoarece stiu ... (vezi toată discuția)