avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Daca contractul de munca este pe perioada determinant si esti inca in concediu post si prenatal,la cat timp dupa incheiere contractului de munca poti opta pt a intra in Somaj? Si care este mai sigura si mai putin de umblat Somaju sau casa de asigurari de sanatate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 31 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii 76/2002, indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută anterior, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drept.

Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aj somaj madimadi79 madimadi79 buna ziua,am lucrat cu contract pe perioada determinata am ramas insarcinata si mi-a platit casa de asigurari prenatalul si postnatalul.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Acte somaj deduanca deduanca Buna ziua. Am vazut ca pt somaj,se cere adeverință venit pe ultimele 12 luni. Dar eu sunt in cci momentan. Va trebui sa prezint venitul pe 12 luni,inainte de ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc? Anca Corina Pop Anca Corina Pop Buna ziua, eu am avut contract de munca pe perioada determinata pana in februarie 2015. An intrat in CCC, care a expirat in 11.decembrie 2016. Acum sunt ... (vezi toată discuția)