avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot intra in somaj dupa CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot intra in somaj dupa CCC?

Buna ziua, eu am avut contract de munca pe perioada determinata pana in februarie 2015. An intrat in CCC, care a expirat in 11.decembrie 2016. Acum sunt insarcinata si ar trebui sa intru in prenatal din ianuarie dar am inteles ca trebuie sau sa ma angajez sau sa intru in somaj. Intrebarea este daca pot sa intru in somaj pentru 1 luna in aceasta situatie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 13 Decembrie 2016
In prenatal nu aveti cum sa intrati daca nu mai aveti c.i.m. .

Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã
Art. 38.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã persoanelor prevãzute la art. 17, la cerere, dupã caz, de la data:
a) încetãrii raporturilor de muncã;
.......

(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.

(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.

Daca se doreste sa se beneficieze de indemnizatia de somaj de la data incetarii raportului de munca , dosarul trebuie sa se depuna la AJOFM in termen de 10 zile de la aceasta data.
Daca se depune dosarul dupa acest termen, se va primi indemnizatia de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj daniela-claudia daniela-claudia care este termenul de depunere a documentelor pentru somaj dupa emiterea deciziei de incetare a CIM? (vezi toată discuția)
Drept indemnizatie somaj PETRUPOMPILIU PETRUPOMPILIU Am lucrat din 15-10-2012,17-07-2014,dat demisia ,angajat in data 21-07-2014 pina 21-10-2014,conform art.56 alin(1) lit (I),am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Aj somaj madimadi79 madimadi79 buna ziua,am lucrat cu contract pe perioada determinata am ramas insarcinata si mi-a platit casa de asigurari prenatalul si postnatalul.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)