Salut! In cazul unui divort, in principiu amiabil, fara lucruri spectaculoase, intr-un proces intre doi oameni (parinti) maturi, responsabili, exista vreun risc ca judecatorul sa nu-mi acorde custodia copilului? Eu fiind mama lui, fara vicii, probleme sau alte motive care pot fi invocate impotriva mea. Dupa cate cunosc eu, in marea majoritatea cazurilor, in conditiile in care mama este un parinte responsabil cu un comportament ireprosabil, copilul ramane la ea, nu la tatal. Va multumesc anticipat!
Codului Civil instituie ca regula dupa divort, ca autoritatea parinteasca sa se exercita in comun, operând prezumția că este în interesul superior al copilului ca autoritatea părintească să se exercite în comun. In lipsa înțelegerii dintre părinți sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanța de tutelă stabilește, odată cu pronunțarea divorțului, locuința copilului minor, respectiv locul unde copilul va locui în mod statornic, aceasta poate fi la reședința unuia dintre cei doi părinți sau, în mod excepțional, instanța poate stabili locuința minorului la bunici sau la alte rude, cu consimțământul acestora.
Depinde.. poate unul n-are domiciliu stabil sau conditii bune de locuit, iar celalalt n-are venituri. Ca n-are venituri pe hartie conteaza mai putin, are cu ce se intretine si intretine ( si cu ajutorul celuilalt parinte ) copilul ?
Care eproblema de fapt ? V-ati inteles asupra domiciliului copilului, aveti conditii bune de locuit si nu aveti un job ? Nu e asta o problema.
Custodie copil
turboxxl
Buna ziua,
Ma poate ajuta sa obtin custodia copilului in instanta daca tatal a avut dosar penal chiar a facut puscarie pentru intrarea prin ... (vezi toată discuția)