Salut! In cazul unui divort, in principiu amiabil, fara lucruri spectaculoase, intr-un proces intre doi oameni (parinti) maturi, responsabili, exista vreun risc ca judecatorul sa nu-mi acorde custodia copilului? Eu fiind mama lui, fara vicii, probleme sau alte motive care pot fi invocate impotriva mea. Dupa cate cunosc eu, in marea majoritatea cazurilor, in conditiile in care mama este un parinte responsabil cu un comportament ireprosabil, copilul ramane la ea, nu la tatal. Va multumesc anticipat!
ba este! in instanta nu puteti sustine ca aveti cu ce creste copilul daca nu castigati nimic .ce sa rezulte?...ca urmeaza sa va intretineti din pensia alimentara?
exista jurisprudenta in acest sens.
e adevarat ca regula este ca balanta inclina spre mama, dara trebuie sa demonstreze ca are unde sa locuiasca si ca are venitrui pentru a putea intretine copilul.
Ca doi "oameni (parinti) maturi, responsabili", de ce nu dati dovada de maturitate si in fata judecatorului, punandu-va de acord asupra domiciliului minor, atoritate perinteasca comuna, numele dv dupa divort, pensie alimentara, program de vizita?
si atunci tatalui ce ii mai ramane de facut,daca mama trebuie sa aiba casa,bani,sa si creasca copilul,sa faca mancare,tatal e avantajat deci prin lege,are mai putine de facut,deci mama trebuie daca tatl vrea copilul sa aiba casa,sa aiba venituri si sa si le dea tot ea cu cretere copil si tatal ce?ca daca are un minim pe catre da 1 mil si inteleg ca sa dea mama veniturile ei,tatal are doar drepturi mai apoi
ati intrebat ce sanse aveti...vi s-a raspuns cum apreciaza instantele. daca va intelegeati puteati divorta la notar si rezolva acolo. daca insa ajungeti in instanta trebuie sa fiti constienta ca este un proces care se judecat in baza probelor in contradictoriu cu sotul dvs. numai un avocat pe cazul in speta va poate estima sansele reale. conteaza si ce solicita sotul si ce probe are. asa , generic nu va putem spune decat ca faptul ca nu aveti un loc de munca nu este in favoarea dvs.
dar nu este in nici un caz de la sinte inteles, ca orice ar fi copilul va avea stabilit domiciliul la dvs.
Custodie copil
turboxxl
Buna ziua,
Ma poate ajuta sa obtin custodia copilului in instanta daca tatal a avut dosar penal chiar a facut puscarie pentru intrarea prin ... (vezi toată discuția)