avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recuperare amenda de circulatie platita de doua ori
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recuperare amenda de circulatie platita de doua ori

Buna ziua.

Am platit o amenda de circulatie de doua ori - la achitarea impozitului pentru locuita mi s-a spus ca am o amenda neplatita si am achitat fara a verifica in prealabil. Ulterior am dus la "Impozite si taxe sector 5" dovada initiala a platii si am facut demersurile necesare pentru recuperarea banilor. A trecut un an si nu mi-a fost restituita acea suma, motivul fiind ca Primaria nu deblocheaza fondurile.
Va rog sa-mi spuneti ce as putea face in acest caz.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:05, 27 Noiembrie 2013
Conform Art. 117 Restituiri de sume, (1) Se restituie, la cerere, debitorului următoarele sume:
b) cele plătite în plus faţă de obligaţia fiscală;

Trebuie sa completati formularul tip "Cerere de restituire", care este posibil sa il gasiti si pe site-ul celor de la Sect.5, copie de pe buletinul dvs, in momentul in care depuneti cererea veti fi anuntat cand sa va prezentati la casierie sa ridicati banii. Daca a trecut deja un an, si nu ati intreprins nimic, este posibil ca suma achitata in plus pt amenda sa fi fost compensata cu impozitele neachitate de dvs. Puteti de asemenea sa faceti cerere sa va explice ce s-a intamplat cu banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru radiat adriana_p adriana_p Buna ziua Am avut un punct de lucru deschis la Busteni,care ulterior a fost radiat in august. Pentru acest punct de lucru se achita impozitul pe salarii ... (vezi toată discuția)
Incasare abuziva impozit elyn elyn In anul 2007 am avut nevoie de un Certificat Fiscal de la Administratia Financiara sect.2 pentru incheierea unui act notarial. Angajatul de la Administratia ... (vezi toată discuția)
Art.117 cod fiscal Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Nu mi-am intemeiat actiunea de restiuire a taxei auto pe art. 117 cod fiscal, e vreo problema de respingere? Mentionez ca am urmat procedura prealabila cu ... (vezi toată discuția)