avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacturare servicii transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacturare servicii transport

Societatea are cod CAEN pentru constructii, insa clientii solicita si servicii de transport marfa. Are dreptul de a presta aceste servicii? Care sunt obligatiile? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters305618 , utilizator 08:36, 26 Noiembrie 2013
Societatea nu poate sa factureze servicii fara sa fie inscrisi la Camera de Comert cu respectiva activitate. Daca la infiintarea societatii ati ales mai multe coduri CAEN si principal "Constructii", inainte de a factura servicii de transport, trebuie sa activati si codul CAEN 4941 "transporturi" ( va costa in jur de 400 de lei)
Buna seara,

As mai preciza ca in cazul in care va referiti la refacturarea serviciilor de transport, atunci sunt incidente prevederile punctului 19, alineatul 4 din Normele art.137 care precizeaza;
În cazul în care se refacturează cheltuieli efectuate pentru altă persoană, respectiv atunci când o persoană impozabilă primeşte o factură sau alt document pe numele său pentru livrări de bunuri/prestări de servicii/importuri efectuate în beneficiul altei persoane şi refacturează contravaloarea respectivelor livrări/prestări/importuri, se aplică structura de comisionar conform prevederilor pct. 6 alin. (3) şi (4) sau, după caz, ale pct. 7 alin. (2). Totuşi, structura de comisionar nu se aplică în situaţia în care se aplică prevederile pct. 18 alin. (8). Persoana care refacturează cheltuieli nu este obligată să aibă înscrisă în obiectul de activitate realizarea livrărilor/prestărilor pe care le refacturează. Spre deosebire de situaţia prezentată la alin. (3), în cazul structurii de comisionar persoana impozabilă are dreptul la deducerea taxei aferente achiziţiilor de bunuri/servicii care vor fi refacturate, în condiţiile legii, şi are obligaţia de a colecta taxa pe valoarea adăugată pentru operaţiunile taxabile.

In acest caz nu aveti obligatia inscrierii in obiectul de activitate a serviciile de transport.

Numai bine
Va multumesc pentru informatiile transmise. Insa, sunt necesare si alte autorizari? Chiar daca sunt transporturi locale, trebuie sa fie insotite de CMR? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare combustibil si taxe drum ue Clara_Sapun Clara_Sapun O societate x din Romania are contract cu Shell si achizitioneaza combustibil, plateste taxele de autostrada cu cardul, ulterior Shell factureaza la socitatea ... (vezi toată discuția)
Dublare tva nagyjudith nagyjudith Inchiriez apartament de la o firma. Facturile de utilitati ( cu TVA inclus in factura) ajung la proprietar.La refacturarea cheltuielilor (chirie, utilitati) ... (vezi toată discuția)
Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) contabildb contabildb Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) facuta in numele beneficiarului unei lucrari este sau nu purtatoare de TVA, in ce baza legala? (vezi toată discuția)