avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata C.A.S.S. retroactiv I I - urgent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata C.A.S.S. retroactiv I I - urgent

Buna ziua,
As dori informatii privind obligatia platii C.A.S.S. ? 5,5 %. Recent am primit o instiintare din partea celor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin care mi se comunica ca am obligaria platii acestei contributii, detaliindu-mi-se si trimestrele aferenta de plata, incepand cu 01.01.2011-31.03.2011 pana la 30.06.2012.

Problema este in felul urmator:
- certificatul de inmatriculare a fost eliberat in data de 06.10.2011 ? este normal sa platesc pentru ceva care nu exista anterior din punct de vedere juridic? Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?
- In cazul in care II nu a realizat venituri, trebuie sa vin cu bani de acasa ? ca sa ma exprim mai popular ? pentru a achita aceasta contributie? La prima factura, incepandd cu anul 2013 am inceput sa platesc C.A.S.S. si C.A.S., insa in perioada in care nu am avut incasari nu am platit nicio contributie.
- as dori sa contest aceasta notificare, in sa nu stiu cadrul legal si carei autoritati trebuie sa ma adresez CNAS sau Administratiei Financiare? Care este termenul de depunere a unei contestatii?

Va multumesc pentru informatii!
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Plata cass si cas laura2008_angel laura2008_angel am deschis o intreprindere individuala in feb 2013 si a-si dori sa stiu dc trebuie sa platesc cass si cas , ce suma si de cand si cum se procedeaza? Specific ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit catre cnas ContSters60237 ContSters60237 Am primit o notificare de la CNAS prin care trebuie sa achit impozit pe venit incepand din anul 2002 de cand am un P.F. ca vanzator ambulant.Ca pensionar din ... (vezi toată discuția)
Recuperare contributii neplatite la cnas de anaf mihaidumitra mihaidumitra din 1 ianuarie 2006 a intrat in vigoare legea 95|2006 privind reforma in domeniul sanatatii ,aceasta lege prevede obigativitatea PF si ... (vezi toată discuția)