avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie catre furnizor materiale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie catre furnizor materiale

Am si eu o problema!In luna august 2008 am lasat un B.O tip vechi in alb la o firma de unde luam materiale.Am acitat sumele ce le-am datorat si nu a mai fost nevoie de completarea biletului.Dupa ce au fost introduse B.O-urile noi am crezut ca acelea vechi nu mai sunt valabile.In fine,am colaborat cu firma respectiva pana in urma cu aprox 1 luna timp in care firma respectivami-a livrat materialele de care am avut nevoie in baza unor facturi in valoare de aproximativ 59000 ron.I-am acitat pana in prezent 14000 ron si m-am inteles cu firma verbal,fara instrument de plata,tot in baza facturilor ca o sa le fac plata cand incasez de la beneficiarul lucrarilor ce le-am prestat(santier undeva in bucuresti).Marea mea problema este ca firma de la care luam materiale, a completat biletul acela la ordin vechi pe care nu l-am cerut inapoi si la introdus pe data de 22 03 2009 dar pe el trecuse scadenta de 16 03 2009.Normal,banca mi-a oprit ce aveam in cont(1100 ron) si apoi au refuzat biletul pe motiv de neintroducerea la termen si lipsa de finante in contul meu.Eu pana in luna august nu o sa ii pot plati decat cate putin pentru ca am un santier in lucru,am un contract de 250000 de euro si am de incasat tocmai in august.Omul nu intelege si adevarul e ca l-am tinut cam mult cu banii dar si el a fost un pic neserios ca a bagat bilrtul acela vechi fara ca macar sa ma anunte.CE MI SE POATE INTAMPLA IN CONTINUARE DACA ELNU MA ASTEAPTA PANA IN AUGUST? FAC PUSCARIE?IMI IA CASA CARE NU E PE NUMELE MEU?CE MI SE POATE INTAMPLA CEL MAI RAU?VA ROG SA MA AJUTATI!!!!!!!!!!!!!!!MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 02:06, 5 Aprilie 2009
in primul rand ar trebui sa va calmati:D

ulterior, ar trebui sa incercati sa vorbiti si sa va intelegeti cu creditorul dvs. si sa va astepte pana in august sausa accepte o plata esalonata.
daca totusi acesta nu accepta, s-ar putea adresa unui executor judecatoresc si sa ceara executarea silita a biletului. in acest caz...vor fi poprite toate bancile si conturile pe care le aveti (societate sau persoana fizica, depinde cine a emis biletul si daca a fost avalizat), si mai mult daca aveti bunuri mobile sau imobile pe numele societattii sau al dvs. acestea pot fi scoase la licitatie daca nu achitati. totusi....daca nu aveti conturi si bani in conturi, bunuri pe numele dvs....in cel mai rau caz o sa va propreasca salariul pt ca sa-si achite debitul.

si inca un sfat sincer: nu mai predati bilete la ordin in alb :D
In primul rand ader la ceea ce vi s-a scris mai sus. Vreau sa va spun ca acel creditor a comis o ilegalitate, deoarece BO pe care l-a introdus la plata dvs. l-ati lasat garantie pentru eventuale datorii anul trecut, inainte de schimbarea formularelor de BO, ori acum, in urma cu o luna, este clar ca dvs. nu i-ati lasat un BO dupa normele de anul trecut pentru marfa cumparata in luna martie. Din aceste motive consider ca puteti foarte bine, in cazul in care va trece la executarea silita, sa faceti opozitie la executare pentru acel BO, deoarece nu putea fi emis cu 5 luni inainte pentru o datorie din luna martie, si conform normelor BNR, formularele vechi sunt valabile doar pentru raporturi juridice si datorii existente la data emiterii lor, ori dvs ati cumparat marfa acum o luna.
Pe de alta parte ii datorati c-val marfii de luna trecuta, si pe cale judecatoreasca poate obtine un titlu executoriu impotriva dvs..:D De aceea cel mai firesc este sa negociati cu acest furnizor, eventual sa incheiati un acord scris cu privire la felul in care ii veti plati datoria, deoarece si firma creditoare a gresit prin completarea BO vechi pentru o datorie noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : - sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb Alina Alina Alina Alina Buna ziua societatea noastra a incheiat un contract cu un client si drept garantie ne-a lasat un bilet la ordin in alb. calalta parte contractuala nu si-a ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza daca refuz un bo???urgent va rog gabrielabadea gabrielabadea AM SI EU O PROBLEMA URGENTA!!!AM UN MAGAZIN DE HAINE SI MAMA A DAT BILETE IN ALB UNUI FURNIZOR IAR ACESTA A SCRIS TOATA SUMA RESTANTA PE ACESTE BILETE, DAR ... (vezi toată discuția)