avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin in alb
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin in alb

Buna ziua
societatea noastra a incheiat un contract cu un client si drept garantie ne-a lasat un bilet la ordin in alb. calalta parte contractuala nu si-a executat obligatiile si in urma sesizarii debitorului am intrOdus in banca BO completat de catre societatea noastra dar semnat si stampilat de catre societatea debitoare. Acest BO a fost refuzat la plata din lipsa totala de disponibil si drept urmare am formulat o plangere impotriva administratorului societatii cu privire la indisponibilitatea sumei la Serviciul de investigare a fraudelor si de acolo imi solicita sa specific cine a completat acest BO. intrebarea mea este : persoana sde la societatea noastra trebuia sa completeze BO?
. Mai mentionez faptul ca persoana in cauza a completat acest BO CU ACORDUL SOCIETATII DEBITOARE dar a fost un acord verbal
se face vinovata de vreo infractiune ?

poate pati ceva?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:29, 2 Iulie 2009
Nu are ce sa pateasca persoana care a completat B.O in alb.. In fond acesta a fost lasat ca si o garantie pt. marfa achizitionata, fiind indreptatiti , in urma neplatii datoriei si a sesizarii debitorului, sesizare neurmata de plata, sa completati B.O si sa-l depuneti pt. decontare.
Se puate dispune neiceperea urmaririi penale impotriva debitorului, dar mai aveti la dispozitie calea civila, prin punerea in executare a B.O, dupa investirea lui cu formula executorie.
Buna ziua,

nu se potae pune problema raspunderii penale a persoanei care a completat BO. Legea face referire expresa la posibilitatea lasarii acestor instrumente de plata in alb, caz in care numai creditorul sumei ar putea face completarea datelor necesare.

Av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispoziția datã într-o hotãrâre definitvã și irevocabilã în faliment oare trebuie respectat și de o bancã care este creditoare? rapoimpex rapoimpex Textul dispoziției este următoarea: De asemenea, dispune descărcarea de îndatoriri și sarcini a judecătorului sindic, a lichidatorului judiciar, ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - nu stiu ce sa ma fac! 1. am un bilet la ordin care a fost introdus dupa perioada scadenta si a fost refuzat.mai mult decat atat pe el scria BO lasat garantie si ca Plata se face ... (vezi toată discuția)