Buna ziua
societatea noastra a incheiat un contract cu un client si drept garantie ne-a lasat un bilet la ordin in alb. calalta parte contractuala nu si-a executat obligatiile si in urma sesizarii debitorului am intrOdus in banca BO completat de catre societatea noastra dar semnat si stampilat de catre societatea debitoare. Acest BO a fost refuzat la plata din lipsa totala de disponibil si drept urmare am formulat o plangere impotriva administratorului societatii cu privire la indisponibilitatea sumei la Serviciul de investigare a fraudelor si de acolo imi solicita sa specific cine a completat acest BO. intrebarea mea este : persoana sde la societatea noastra trebuia sa completeze BO?
. Mai mentionez faptul ca persoana in cauza a completat acest BO CU ACORDUL SOCIETATII DEBITOARE dar a fost un acord verbal
se face vinovata de vreo infractiune ?
Nu are ce sa pateasca persoana care a completat B.O in alb.. In fond acesta a fost lasat ca si o garantie pt. marfa achizitionata, fiind indreptatiti , in urma neplatii datoriei si a sesizarii debitorului, sesizare neurmata de plata, sa completati B.O si sa-l depuneti pt. decontare.
Se puate dispune neiceperea urmaririi penale impotriva debitorului, dar mai aveti la dispozitie calea civila, prin punerea in executare a B.O, dupa investirea lui cu formula executorie.
nu se potae pune problema raspunderii penale a persoanei care a completat BO. Legea face referire expresa la posibilitatea lasarii acestor instrumente de plata in alb, caz in care numai creditorul sumei ar putea face completarea datelor necesare.
Dubla executare?
axellcom
Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)