Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta femeie de mai mult timp,insa nu vrea sa divorteze,lui ii este foarte bine in situatia aceasta dar eu nu mai pot suporta si as vrea sa stiu cum pot sa rezolv aceasta problema .As dori sa stiu foarte clar ,daca dupa noul cod civil am mai multe sanse de a castiga casa,avand in vedere ca el are o relatie extraconjugala si ca in repetate randuri a parasit domiciliul dar s-a reantors dupa cateva luni.Mentionez faptul ca avem 2 copii majori.Va multumesc anticipat
Nu !
Partajul e partaj, nu i se confisca sau pierde dreptul de proprietate ca pleaca de acasa.
Puteti aprecia si cere pt prejudiciul creat prin divort o suma care sa fie echivalenta cu jumatate din valoarea pe piata a ap, dar fara sa faceti vreo referire la ap. Ca ex sa zicem ca ap dvs valoreaza 10 lei, jumatate ar fi 5 lei, iar dvs cereti 5 lei ca si prestatie compensatorie la procesul de divort.
Cand veti face partajul, cereti sa vi se atribuie ap si sa-i platiti sulta de 5 lei, cand va trebui sa ii platiti sulta, il executati silit pt prestatie.. cam asa.
veti tine cont de termenul de prescriptie.
Important e ca sa castigati ceva bani sub vreo forma din divort..
nu are nici o legatrura relatia lui extraconjugala,ce constitue motiv de divort cu partajul , unde se apreciaza contributia fiecaruia la dobandirea bunurilor . daca avetai copii minori si ramaneu la dvs va maximizati sansele, insa asa nu.
Mai bine vedeti un avocat fata in fata, caci va sunt multe chestiuni necunoscute si va trebui, daca divortati, sa luati niste decizii in legatura cu ele.
De exemplu, ne intrebati cat puteti obtine... pai cat puteti dovedi ca meritati ca urmare a suferintei!
E important sa intelegeti ca suferinta e dificil de cuantificat, ca va trebuie probe adiacente si, mai ales, ca e foarte dificil de obtinut un divort din culpa exclusiva a unui sot!
Mergeti si va informati concret, aici nu avem date suficiente.
Divort
miroiuioana
daca sotul are casa mostenita dobandita in timpul casatoriei, in urma divortului eu si copilul ,(pentru ca nu avem unde ne duce) putem solicita sa ramanem ... (vezi toată discuția)