Buna seara,
Bunica mea a primit de la directia impozite o somatie pentru a plati impozitul pentru terenul extravilan detinut. Intrucat bunicul meu a fost veteran de razboi decedat in 2009, iar bunica in calitate de sotie beneficia de scutire de impozit am fost nedumeriti. De la Directia de impozite ni s-a spus ca trebuie s-a platim acest impozit, motivand ca dupa moartea bunicului nu s-a depus cerere de scutire de catre bunica.
A platit. Intrebarea este: mai poate recupera bunica acesti bani?
Nu.
Scutirea la plata impozitelor si taxelor locale se acorda cu data de intai a lunii urmatoare depunerii cererii de acordare a facilitatii si documentelor justificative conform art 284, alin (8), cod fiscal: [ link extern ]
Pe langa cele mentionate, va sfatuiesc ca bunica sa faca succesiune dupa sot, sa obtina Adeverinta de sotie de veteren de razboi, pe care sa le depuna la impozite si taxe, pentru ca in viitor sa nu mai plateasca impozitul.
Buna ziua,
sami008
as dori raspuns la o intrebare: mama mea e vaduva de veteran de razboi de circa 7 ani. pana acum nu a platit impozit pentru locuinta conf. dreptului acordat de ... (vezi toată discuția)