avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mai am sperante la daune morale/materiale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mai am sperante la daune morale/materiale?

In urma cu 4 ani am fost agresat de mai multi indivizi.
In urma cu un doi ani s-a dispus SUP pe motivul ca l-as fi provocat si ca as fi sarit la bataie 73B si 73A.

Toate acestea din cauza unor martori mincinosi.Am depus plangere impotriva lor. Cu chiu cu vai, am obtin UP si SUP la ei pe motiv ca fapta nu prezinta pericol social. Ei au fost atata de prosti incat aflandu-se la 500 km de orasul meu au incasat o amenda rutiera, pe care au contestat-o in instanta...

Am depus cerere pt. redeschiderea U.P. Banuiesc ca mi se va accepta...

Am fost taiat cu cutitul si am o cicatrice de 4 cm. Este slutire? In ordonanta procurorului nu se specifica de cicatrice, doar de cele 12 zile IML !!! acuma am cerut in mod expres sa se afle cum am ajuns taiat!

Eu nu l-am actionat in civil, deoarece nu as fi putut castiga nimic din cauza ca acolo scrie ca l-as si provocat cu amenintari si as fi sarit tot eu la bataie... baiatul a platit 100% din spitalizare, nu as fi vrut sa ajung sa-i dau eu bani + mi s-a facut si scarba sincer sa fiu.

Daca dosarul ajunge in fata judecatorului, la 4-5 ani de la incident voi mai putea cere daune morale/materiale?

Cand se prescrie in cazul de fata? La 5 ani de la savarsire sau la 7 ani in cazul de fata, deoarece in urma cu 2 i s-a dat o anumita ordonanta ?

Doar unul a fost prins, mai sunt inca 2 suspecti...daca cei doi suspecti ajung prinsi cand va curge un termen pt. ei?
Cel mai recent răspuns: safuhhhh , utilizator 01:45, 28 Noiembrie 2013
Nu stiu daca am inteles bine dar mie imi pare nu mai veti putea obtine ddloc daune.
Daca s-a dat solutia si nu ati contesta-o in termenul legal s-a terminat...
Vroia sa zica de prima data a pierdut in toate fazele pana la 278^1 datorita unor martori mincinosi.

A depus plangere penala... si s-a aflat ca acei martori au mintit.

Acuma solicita redeschiderea U.P., deoarece agesorul nu mai are probe. Se intreaba daca la 5 ani va mai primi daune morale, daca nu l-a actionat si pe civil. Face aluzie ca la politie scrii "Ma constitui parte vatamata cu o suma pe care o voi preciza ulterior".

Cred ca da, caci nu au legatura intre ele ... dvs. v-ati constituit parte civila inca de la politie, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmatoarea constituie proba in vederea redeschiderii u.p. ? satir satir Am obs. ca unele instante de judecata refuza cereri de revizuire in cazul in care considera ca petentul pe timpul U.P. putea cere administrarea respectivelor ... (vezi toată discuția)
Provocarea si eroare de fapt castordo castordo Speta: Un tip o hartuieste pe o fata, dupa voce tipa il confunda cu un coleg de clasa. Prietenul fetei il loveste pe acel baiat, si primeste celebrul 73 ... (vezi toată discuția)
Redeschidera u.p. in noul cod penal pisikmic pisikmic In cazul in care apar noi probe, organul de UP sau partile pot cere redeschiderea U.P. , bun. In noul cod de procedura penala apare acolo cuvantul clasare, la ... (vezi toată discuția)