avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA factura prin email
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA factura prin email

Buna ziua. O factura fiscala pentru prestari servicii, primita prin email, in format word, fara semnatura digitala sau fara stampila si semnatura, poate constitui un document in baza caruia sa exercitam dreptul de deducere a TVA-ului aferent?
Daca se poate o trimitere la Codul fiscal/CPF .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: razvy_balan , utilizator 11:35, 26 Noiembrie 2013
Semnarea si stampilarea facturilor nu mai sunt obligatorii incepand cu 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Aceasta prevedere legala este prevazuta la art. 155 alin. (28) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2013, si se regasea in forma anterioara a Codului fiscal la art. 155 alin. (6).
In conformitate cu prevederile art. 155 alin. (34) din Codul fiscal, facturile pot fi stocate pe suport hartie sau in format electronic, indiferent de forma originala in care au fost trimise ori puse la dispozitie.
Prin urmare, facturile primite in format electronic pot fi stocate de beneficiar pe suport hartie. Beneficiarul isi poate exercita dreptul de deducere a TVA inscrise in facturile primite electronic si printate, daca facturile contin elementele obligatorii prevazute la art. 155 alin. (19) din Codul fiscal, in masura in care toate celelalte conditii prevazute de lege pentru exercitarea dreptului de deducere sunt indeplinite.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura intracomunitara delphi delphi Sunt PFA neplatitor de TVA in tara, inregistrat in scopuri de TVA pentru intracomunitaer (cod TVA de la fisc) si inscris in ROI, am niste nelamuriri, la care ... (vezi toată discuția)
Am o factură scanată, primită pe e-mail și printată, însă contabila nu vrea sa o deconteze. ce este de făcut? Gya2000 Gya2000 Am o factura scanata, primita pe e-mail si printata, insa contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de facut? Mentionez ca nu pot intra in posesia unei facturi ... (vezi toată discuția)
Arhivare facturi danielandrei danielandrei Este obligatoriu ca facturile emise cu ajutorul unui soft de facturare online,dar fara semnatura electronica sa fie imprimate si pastrate in dublu ... (vezi toată discuția)