avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul concediu prenatal

Buna ziua ! Daca concediul prenatal incepe cu data de 11 ale lunii in curs ( noiembrie ), media salariilor pe ultimele 6 luni la cate zile lucratoare din luna noiembrie se imparte, la totalul de 22 sau doar la zilele lucratoare din concediul de maternitate , in cazul de fata 15 ? De asemenea va rog sa-mi spuneti ce reprezinta fondul total de salarii din care s-a virat contributia de 85% si daca se utilizeaza in calculul concediului de maternitate ? Multumesc tare mult !
Cel mai recent răspuns: eu1983 , utilizator 13:51, 26 Noiembrie 2013
Calculul indemnizatiei se face astfel:
- adunati veniturile realizate in cele 6 luni anterioare (mai-octombrie)
- adunati numarul de zile lucrate in cele 6 luni anterioare (mai-octombrie)
- impartiti total venituri la total zile si rezulta media zilnica cu 2 zecimale
- inmultiti media zilnica cu numarul de zile lucratoare incluse in perioada de concediu medical de pe certificat (din 11 noiembrie pana in 30 noiembrie sunt 15 zile lucratoare) si cu procentul aferent codului de indemnizatie inscris pe certificat (la cod 08 este 85%)

Multumesc ! Daca media zilnica se inmulteste cu numarul zilelor lucratoare din concediul prenatal, ce se intampla cu celelalte zile lucratoare din luna respectiva , cum se adauga la plata ? Practic pe luna noiembrie mi se calculeaza concediu doar pe cele 15 zile lucratoare din concediu dar pana la 22 de zile lucratoare ale lunii , nu sunt platita ?
1. Daca ati intrat in concediu de maetrnitate pe 11 noiembrie inseamna ca pana pe data de 10 inclusiv ati lucrat si veti primi salariu.

2. Pe statul de plata sunt trecute distinct sumele cuvenite pentru zilele lucrate si indemnziatia pentru concediul de maetrnitate.
Multumesc mult pentru raspunsurile dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal- formula calcul luisa19 luisa19 Buna ziua, va rog , daca se poate, sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza ind.pt concediu prenatal/lauzie..eu am avut un salar brut de 1230 in ultimele 12 ... (vezi toată discuția)
Plata luna noiembrie prenatal florentinasendroiu florentinasendroiu Buna ziua, Sunt in concediu prenatal de 2 luni de zile. Salariul de baza din care sunt platita cu 85% este de 2400 lei iar in ultimele 2 luni am primit ... (vezi toată discuția)
Calcul salar prenatal mirelademian mirelademian Ma poate ajuta cineva la calcularea concediului prenatal? Pot sa va comunic salariile nete pe ultimele 6 luni. Va multumesc. ... (vezi toată discuția)