avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea speciala care incadreaza salariul sub minim pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea speciala care incadreaza salariul sub minim pe economie

Azi am fost la inspectoratul teritorial de munca timis in audienta ,pentru ca am facut o adresa in data de 18.10 unde am intrebat daca este corecta salarizarea in spitale ,deorece toate cadrele auxiliare sunt incadrate sub 700 lei am atasat un fluturas din 2008 de cand suntem cu aceasi incadrare si unul recent ,nu am vrut sa specific spitalul deoarece aceasi situatie e peste tot in toate spitalele.
Raspunsul la adresa a fost scurt si sec ca trebuie sa specific unitatea unde imi desfasor activitatea pentru a efectua un control.
Asa m-am decis sa merg in audienta ca eu doresc ca in toate spitalele sa fie dreptate .
Am fost primita bine ,am citit legea am aratat fluturasi si intrebarea de baza unitatea unde lucrez , le-am spus dar tot odata spuneam ca este aceasi problema la toate spitalele am fost trimisa inca in 3 birouri, unde raspunsul care il primeam de la toti, ca noi avem o lege speciala si trebuie sa vina in control ca asa numai .
DECI PRIN URMARE ACEASTA LEGE EXISTA DOAR IN SPITALE SI CEI DE LA ITM NU AU ACCES LA EA DOAR DACA VIN IN CONTROL.
STIE CINEVA SA MA LAMUREASCA , CARE ESTE ACEA LEGE CARE NE INCADREAZA SUB MINIM PE ECONOMIE , SI DE CE CEI CARE S-AU ANGAJAT IN PREZENT AU 800 LEI INCADRAREA , IAR CEI VECHI AHU RAMAS SUB 700 LEI
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 26 Noiembrie 2013
Nu exista nicio lege speciala. Uitati prevederile legile in materie:

- HG 23/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Art. 1
(1) Incepand cu data de 1 februarie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 750 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentant 4,44 lei/ora.
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 800 lei lunar, pentru un program complet de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,74 lei/ora.

Art. 2
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.

Art. 3
(1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
...

- Codul Muncii
art.164
..
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
....
Exact ,aceasta lege am avut la mine si am citit de fata cu domnul care care ma primit si a chemat si pe alta doamna si raspunsul doamnei a fost ca noi avem o lege speciala dar nu poate sa imi arata ca trebuie sa mearga in control la spital . Prin raspunsul pe care l-am primit de la cele 4 birouri la care am trimisa din unul in altul am dedus ca acesta lege e secreta si se afla doar in spital
Din cate cunosc nu exista nicio astfel de lege speciala de incadrare cu salarii sub salariul minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pe economie ionicamirleneanu ionicamirleneanu Daca salariul de incadrare este de 767lei ca functionar public la o vechime de 8 ani si 7 luni de ce nu se poate majora la 800lei cu 1 iulie? Raspunsul primit ... (vezi toată discuția)
Salariu andreeastef andreeastef buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti cat reprezenta o ora de munca inainte de ultima majorare.multumesc (vezi toată discuția)
Salariul minim mcm83 mcm83 Buna ziua! Cum se calculeaza salariul minim pe economie? De ex: la cei 800 lei se adauga sporul de vechime sau cei 800 lei cuprind deja acest spor? (vezi toată discuția)