avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Numar topografic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Numar topografic

Buna ziua, as dori sa verific daca, cladirea construita de vecinul meu apare in extrasul CF aferent proprietatii lui? Cum pot afla legal numarul topografic pentru a putea solicita un extras CF de informare ? (Este vorba de o constructie veche de 40 ani, care nu cred ca a fost construita legal. )
La OCPI nu se gaseste acest numar datorita vechimii constructiei ( nu s-a cerut eliberare CF in ultimii 5 ani), iar numele si adresa vecinului nu-mi sunt de nici un ajutor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:46, 4 Iunie 2023
Pentru a afla o informatie despre un imobil intabulat trebuie sa stiti numarul cadastral si nr de carte funciara.
Extrasul de carte funciara il poate cere oricine detine aceste informatii, totusi.... de ce v-ar interesa pe dvs ce e in curtea vecinului ??????
Nu m-ar interesa deloc daca vecinul nu ar fi construit inainte de a ma muta eu acolo o constructie pe linia de proprietate, o constructie insalubra, care sta sa cada in curtea mea. Prin extrasul CF vreau sa stiu cine a construit-o si pe ce baza? (el afirma ca vechiul proprietar a facut-o si el nu are nici o treaba cu ea)
Daca il dau in judecata procesul dureaza. Are pe rol inca un proces de granituire care nu se mai termina...(4 ani) Asa ca trebuie sa gasesc o alta solutie legala pentru a-l determina sa darame constructia, doar ca e bine inainte sa stiu ce "hram" poarta aceasta.
Spuneti ca vecinul a construit inainte de a va muta dvs acolo. Cand v-ati mutat constructia era tot pe limita de proprietate si ati acceptat situatia nepunandu-va aceasta problema, cine a construit cladirea acum 40 de ani !
Pentru a identidica nr topografic trebuie studiate plansele de carte funciara, schitele sau actele proprietati vecine, iar acestea se regasesc la biroul de carte funciara teritorial.
Poate fi regasit si pe schita imobilului dumneavostra sau puteti sa va orientati si dupa nr topografic al imobilului dumneavoastra.
Dupa ce identificati nr top. trebuie sa aflati in ce carte funciara este inscris ca sa puteti solicita extrasul de carte funciara. Pentru o identificare exacta va recomand sa apelati la un expert topo din zona.
Totusi toate aceste demersuri nu cred ca va vor ajuta prea mult deoarece va faceti o eventuala idee daca constructia e inscrisa in cartea funciara.
Daca constructia nu e inscrisa in cartea funciara nu inseamna ca e construita ilegal, nu e obligatoriu inscrierea ei in cartea funciara. Poate a fost construita pe baza de autorizatie care nu e inregistrata la cartea funciara.
Iar in ceea ce priveste construirea acesteia pe limita de hotar trebuiau respectate normativele urbanistice si ale codului civil cu privire la distanta dintre limita si constructie.
Multumesc pentru informatii si pentru profesionalism d-lui expert.

Alte discuții în legătură

Nr cărții funciare,nr cadastrului și nr topografic unde le ... Magie1 Magie1 Nr cărții funciare,Nr cadastrului și Nr topografic unde le pot obține nu le știu îmi trebuie ptr O.C.P.I. ptr completare formular. (vezi toată discuția)
O intrebare va rog mult ce date contine extrasul cf? va rog sami spuneti daca masuratorile topografice sant incluse in acel cf? la o casa cu anexe gospodaresti si teren,iar in cazul ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)