Buna ziua
Ma poate ajuta cineva in legatura cu pasi care trebuie facuti ca sa pot esalona datoriile catre asociatia de propietari...
Am primit o somatie de la executor sa platesc suma restanta in 30 de zile,
ce mi se pare imposibil [6000 de lei+700 cheltyuieli de judecata]
Cand am primit somatia ,mam speriat si am vorbit cu un avocat care mia spus ca se rezolva.
Dupa zile de asteptare [ca nu il gaseste pe executor etc],mia zis ca e ok ca a vorbit cu domnul executor si totul e bine.
Trebuia sa achit prima rata si sa aduc o hartie de la asociatie ca si ei sunt de acord sa platesc in rate [600 de lei lunar].
Acum apare surpriza ,administratorul nu vrea sa incaseze suma [ca e competenta executorului, si ca el nu poate elibera o hartie in care eu imi iau angajamentul ca platesc lunar 600 de lei., ca nu are nimic scris de executor.
Avocatul a zis ca mergem amandoi la executor;Dar si aici surpriza ,,,ba e plecat din localitate ba sa sun la ora de [care la ora aia imi da mesaj ca e in sedinta,]si acum nu mai raspunde la telefon..
Asa a trecut si termenul de recurs si mai am 12 zile pana la terminarea celor 30 de zile din somatie.
Va multumesc celor care ma pot indruma cu sfaturi de ultim moment
Singurul care poate fi de acord cu o plata esalonata este creditorul, deci asociatia. Daca aceasta refuza sa va incaseze banii (cei 600 lei) pe motiv ca executorul nu este sau ca trebuie sa platiti la executor, inseamna ca nu este de acord. Daca asociatia nu este de acord, executorul nu poate sa primeasca un angajament din partea dvs. Cu alte cuvinte, asociatia cauta motive sa nu va admita plata esalonata. Sa nu mai vorbim de faptul ca plata se poate face la si creditor, evident, in cursul executarii, nu doar la executor, asa ca daca ei refuza sa va ia banii, repet...inseamna ca nu sunt de acord cu esalonarea si vor toti banii odata.
Dv pentru ca sa faceti dovada interesului real pentru achitare debit urmeaza sa faceti plata prin mandat postal cu confirmare de primire
Referitor la executor,incercati sa il contactati personal,nu mergeti pe increderea vorbii avocatului care nu raspunde in locul dv
Negociati direct cu executorul judecatoresc angajament de plata