avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri nerambursabile

La un proiect obtinut, trebuie sa fac o achizitie de instrumente muzicale si sisteme de sunet, cu o valoare totala de 29.500 euro, din care un sistem de sunet de 15.000 euro, iar la alt proiect o achizitie de instrumente muzicale de 2100 euro. Intrebarea este (daca proiectul se desf pe parcursul a 12 luni):
1. cum consider achizitia? pe total sau individual pe fiecare cod, respectiv fiecare proiect? As depasi valoarea de 3000 euro intr-un an calendaristic pe ambele proiecte;
2.daca am achizitii de 15000 euro/ produs, aceasta va fi tot directa, dar cu transmitere in SEAP?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:55, 5 Decembrie 2013
Daca sunt 2 proiecte, achizitia se face distinct pe fiecare proiect.
Daca sunteti beneficiar privat, finantat din fonduri structurale si de coeziune europene, achizitia nu se face pe SEAP, se face pe site Ministerului Fondurilor Europene conform Ordin al ministrului fondurilor europene nr. 1.120/2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privați în cadrul proiectelor finanțate din instrumente structurale, obiectivul „Convergență”, precum și în cadrul proiectelor finanțate prin mecanismele financiare SEE și norvegian pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări. (Monitorul Oficial al României nr. 650/22.10.2013)
[ link extern ]
In SEAP publicati doar daca sunteti Autoritate Contractanta.

Daca proiectele sunt finantate din alte programe trebuie sa respectati cerintele privind achizitia specificate in contractul de finantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie achizitii srl finantat de ue padriani padriani Buna ziua, Urmeaza sa infiintez un SRL si sa accesez fonduri europene pentre finantarea activitatii. Firma va fi prestatoare de servicii. O conditie a ... (vezi toată discuția)
Cursuri expert accesare fonduri europene Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate recomanda cineva vreo institutie in care as putea sa fac niste cursuri bune pentru accesare de fonduri europene?? Am vorbit cu cineva din ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe fonduri mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Am achizitii pe fonduri dar ele nu vin toate odata ci in functie de cum se semneaza cererea de finantare. Sunt neeligibile deci se suporta de autoritatea ... (vezi toată discuția)