avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie nerecuperata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie nerecuperata

As putea promova o actiune in justitie,in conditiile in care am imprumutat o suma de bani unei persoane fizice care refuza in mod categoric sa mi-o restituie?Mentionez ca am doar un act scris de mana de catre persoana careia i-am imprumutat suma. Actiunea promovata ar trebui sa fie o actiune in constatare sau o actiune in realizare?
Cel mai recent răspuns: alle1 , utilizator 17:32, 26 Noiembrie 2013
Daca in inscrisul respectiv se atesta faptul ca persoana are o datorie la dvs, poate reprezenta un contract de imprumut . In baza lui, il puteti da in judecata. Actiunea este o actiune in pretentii , actiune in realizarea dreptului.

Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Inscrisul contine o recunoastere a datoriei si totodata un angajament ca il va restitui in termen de 3 luni.Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
alle1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liigii lupu elena lupu elena Buna seara.Am imprumutat pe cineva cu o suma mare de bani.Persoana recunoaste verbal, dar atat.Cum pot sa-mi recuperez banii?Am imprumutat-o de 6 ani.Multumesc. (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice diana_2012 diana_2012 In urma cu 5 ani sotul meu impreuna cu 2 \\"prieteni\\", cu care era asociat (el era si administrator ) intr-o firma, au imprumutat o suma de bani de la cineva ... (vezi toată discuția)