avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Proces verbal-avertisment. Nelamuriri
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Proces verbal-avertisment. Nelamuriri

Salut, imi cer scuze pentru acest lung set de povesti. Pentru cine are rabdare pana la final...:

Duminica noaptea spre luni m-am lasat dus de val la cateva piese al caror volum a fost mai exagerat, iar unul dintre vecini a sunat la politie, si imi recunosc vina :sorry: . A venit un echipaj de 2 agenti, unul dintre ei statea pe scari iar celalalt mi-a pus intrebarile. M-au chemat luni la ora 10 dimineata la sediu, ora la care m-am prezentat ca apoi sa-mi spuna sa merg la 10 seara pentru ca dimineata trebuia sa intre in sedinta.

Acuma, totul bine si frumos, imi recunosc greseala. Sunt la prima abatere si ma bucur ca s-a lasat doar cu avertisment. DAR, agentul, in momentul in care am deschis usa, nu s-a prezentat. Imi aduc aminte, nu consumasem bauturi alcoolice. M-a luat din prima: "Am primit o reclamatie de la unul dintre vecinii tai etc.". Dimineata cand am mers la sediu, desigur ca nu m-au crezut nici unul dintre agentii de serviciu cand am spus ca al lor coleg nu s-a prezentat. In fine, am trecut peste.

Mai apoi, pe seara, la ora 10, mi-a spus ca nu imi tine morala, ca am o varsta la care ar trebuii sa fiu constient, ca ma vede baiat cuminte, dar a tot insistat pe faptul ca vecinul a spus ca nu ar fi prima data cand fac asa ceva. Defapt a fost prima data, probabil acel vecin a spus lucrul asta la nervi. Si daca este vecinul despre care cred eu, cand am mers cu foaia prin bloc de ziua mea sa cer aprobare scrisa pentru respectiva noapte ca voi avea muzica data mai tare, el nu a semnat. Din 39 apartamente (fara al meu), 38 au semnat. El nu. Tot el a strigat dupa mine pe strada cand am intarziat ~7 zile sa platesc 10 lei pentru scara, n-am avut de unde. Sunt un student care se intretine din 7-800 ron pe luna. Sa strigi dupa un om pe strada pentru 10 lei... sa fim seriosi. In fine, am trecut si peste asta.

Ceea ce m-a iritat, si aici va intreb pe voi daca este ceva normal sau nu, a fost insistenta agentului pe urmatoarea fraza: "De data asta este un avertisment, in schimb daca mai primesc un apel cat timp sunt eu de serviciu, v-a fi direct amenda. Si crede-ma, 200 ron este mult si pentru mine *moment in care isi scoate telefonul Galaxy S4 pe birou :O *. As putea sa fac altceva cu acei bani. Dar daca mai primesc o plangere, este amenda. Ai inteles ?".

Si mi-a tot repetat acest lucru de parca as fi fost la a 10-a abatere. M-a facut sa ma simt de parca as fi fost acuzat de crima si am scapat pe ochi frumosi. Gesturile, tonul cat si cuvintele, nu au fost DELOC (in opinia mea) in aceea raza de actiune pentru care am fost "acuzat".

Era nevoie sa reactioneze in stilul acesta ? Sa se lase influentat de vorbele unui vecin... ? Este o fapta chiar atat de grava incat sa fiu tratat si pus pe drumuri in stilul acesta ? Eu ca am dat volumul mai tare, sunt tratat astfel, dar cu 2 ani in urma, a fost spart garajul tatalui meu. Au disparut lucruri la o valoare estimata de ~1500 ron. Nici in ziua de astazi n-au fost prinsi indivizii, pe motiv ca au fugit din tara. Desigur, cum este in Romania, cu pile si alte chestii, tatal meu a cerut ajutorul unui om aflat intr-o pozitie mai inalta din judet, care a aflat si a confirmat ca acei politisti sunt "pe o mana" cu nelegiuitii de etnie rroma. Si o alta intrebare... apare in cazier acest avertisment ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:55, 26 Noiembrie 2013
Acum nu mai acordati atata importanta tuturor amanuntelor ,pe care le cantariti ,in mod involuntar total subiectiv
Acceptati-va culpa,fiti fericit pentru ca ati primit numai avertisment
Atentie pe viitor sa nu mai dati ocazia sa fiti reclamat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice luar luar am si eu o problema de foarte mult timp cu vecinul de deasupra care nu nu stie (mai bine zis nu vrea) sa asculte muzica mai incet. problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcarea la adresa de domiciliu LOREDANA ZANFIR LOREDANA ZANFIR Am primit direct (nu avertisment mai intai, desi era \"prima abatere\") o amenda de la politia locala pe baza unei reclamatii facute de un sofer care se afla ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice kobgala kobgala buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare ... (vezi toată discuția)