avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Legea72/2013-dobânda legalã penalizatoare si daunele ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Legea72/2013-dobânda legalã penalizatoare si daunele interese

Buna ziua!am nelamuriri in leg cu inserarea in contracte de prestări servicii a dobânzii legale si a daunelor interese.1)legea 72/2013-prevede ,,ca in cazul intarzierii in efect.platilor,rata dobânzii penalizatoare se stab.la nivelul ratei de ref. BNR plus 8 puncte procentuale".In contract trecem asa sau stabilim un procent ca si pana acum de exp:0.06/.?2)In cazul intarzierii la plata instituția pub.datorează creditorului daune-interese minimale in cuantum fix de 40 euro/din prima zi de întârziere.E obligatoriu sa trecem asa in contractele de prest serv? 3)in luna dec putem sa incheiem contract de prest.serv.pt luna ianuarie având in vedere ca nu avem bug aprobat?sau incheiem in luna ianuarie chiar daca nu se aproba bugetul cf Legii 500?m-ar ajuta mult o lamurire in acest sens.va multumesc!

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati zeus2015 zeus2015 buna dimineata ! vroiam sa va intreb daca la penalitaile calculate conform L.72/2013( dob ref BNR + 8%/365 zile ) pentru intarzierea la plata a unor facturi ... (vezi toată discuția)
Dobanda minima / maxima penalizatoare -mod de aplicare Herra_ Herra_ Care este dobanda penalizatoare ce poate fi trecuta intr-un contract comercial incheiat in 30.05.2013. (procentual) Cum se aplica?! O singura data la suma ... (vezi toată discuția)
Valoare dobanda legala cristianvladescu cristianvladescu Care este nivelul actual al dobinzii legale pe care o pot pretinde unui client care nu si-a platit la scadenta facturile? Cum se calculeaza? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)