De cand a inceput sa ploua afara, a inceput sa ploua si la mine in hol.Initial am crezut ca este indudatie de la vecina de la etajul 4, dar si la ea era aceiasi problema.
Am anuntat administratia sa verificie si sa repare conducta pluviala.
Dupa mai multe zile a trimis pe cineva sa repare la ultimul etaj.
Intrebarea mea este, cine este responsabil de daunele provocate si cine plateste reparatiile la mine si la toti ceilalti vecini?.
Am fost la administratie sa intreb acest lucru si mi-a spus ca noi vom suporta si reparatia facuta la coloana pluviala, nici vorba de reparatiile provocate de infiltrarea apei.
Cand se sparge o teava, o conducta, se cheama avarie, incident. Nimeni nu e vinovat ca se petrece. Orice asemenea obiect are o durata de viata si nu se poate ghici cand ii vine sfarsitul. Bine ca s-a reparat! Altii stau cu anii de zile cu apa pe pereti si nu se uita nimeni la ei.
Reparatia conductei pluviale se face de catre asociatie si este platita fie din fondul de reparatii, daca aveti asa ceva, fie pe liste, cheltuiala fiind repartizata pe cota-parte indiviza tuturor proprietarilor din scara respectiva sau de pe tronsonul respectiv, dupa cum exista regula la dv. in asociatie.
Reparatiile la ziduri cauzate de avarie le suportati singuri sau, daca aveti asigurare facultativa, asiguratorul, ca d-aia platiti la el.
Dauna apartament
llp_llp
Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)