avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducta PLUVIALA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducta PLUVIALA

Buna ziua,

De cand a inceput sa ploua afara, a inceput sa ploua si la mine in hol.Initial am crezut ca este indudatie de la vecina de la etajul 4, dar si la ea era aceiasi problema.
Am anuntat administratia sa verificie si sa repare conducta pluviala.
Dupa mai multe zile a trimis pe cineva sa repare la ultimul etaj.

Intrebarea mea este, cine este responsabil de daunele provocate si cine plateste reparatiile la mine si la toti ceilalti vecini?.
Am fost la administratie sa intreb acest lucru si mi-a spus ca noi vom suporta si reparatia facuta la coloana pluviala, nici vorba de reparatiile provocate de infiltrarea apei.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:18, 27 Noiembrie 2013
Cand se sparge o teava, o conducta, se cheama avarie, incident. Nimeni nu e vinovat ca se petrece. Orice asemenea obiect are o durata de viata si nu se poate ghici cand ii vine sfarsitul. Bine ca s-a reparat! Altii stau cu anii de zile cu apa pe pereti si nu se uita nimeni la ei.

Reparatia conductei pluviale se face de catre asociatie si este platita fie din fondul de reparatii, daca aveti asa ceva, fie pe liste, cheltuiala fiind repartizata pe cota-parte indiviza tuturor proprietarilor din scara respectiva sau de pe tronsonul respectiv, dupa cum exista regula la dv. in asociatie.

Reparatiile la ziduri cauzate de avarie le suportati singuri sau, daca aveti asigurare facultativa, asiguratorul, ca d-aia platiti la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De un an de zile mă încerc să conving asociația să repare o porțiune de pe acoperiș și nu reușesc, spun că oamenii nu vor să contribuie cu bani. cum se poate rezolva această situație? Florinacios Florinacios Locuiesc într-un bloc de garsoniere la etajul 3 si am fost inundat din cauza coloanei apei pluviale. S-au facut reparatii pe acoperis pe coloana mea (refacut ... (vezi toată discuția)
Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)