avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire taxa inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire taxa inmatriculare

Buna ziua,
as vrea sa stiu, daca am un copil (varsta 5 ani si 3 luni) incadrat in grad de handicap accentuat, pot fi scutita de taxa de timbru?
Autoturismul imi este donat. Plata taxei de poluare trebuie obligatoriu facuta pentru transcriere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iulia pinzaru , utilizator 15:51, 27 Noiembrie 2013
Depinde cum inteleg cei de la ANAF si Inmatriculari sa puna in alicatie Legea 448/2006, eu vad posibila o astfel de inmatriculare fara plata taxei. Si mai posibil era in cazul in care donatia se facea direct catre minor.
Ca sa poata beneficia de facilitatea scutirii,este necesar ca autovehiculul sa intruneasca anumite conditii tehnice-legal prevazute,respectiv sa detina adaptare tehnica omologata de catre RAR
Nu trebuie modificat autoturismul pentru transportul copilului, trebuie curatat interiorul in fiecare zi pentru transportul copilului. Handicapul nu este fizic. Problema e declansarea imediata a crizelor de astm la cel mai fin fir de praf. Pe certificatul sau de incadrare in grad de handicap scrie foarte clar gradul accentuat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
iulia pinzaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea unui automobil cu taxa neplatita. Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Taxa auto- dreptul pers cu dizabilitati ionutvasilache ionutvasilache Buna ziua ,am si eu o neclaritate ,sunt persoana cu dizabilitati gradul 3 , am o masina cu cutie automata cu modificare omologata de catre rom handicap ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul cu brat stang amputat? nicolaj nicolaj Buna ziua Sint pensionat de invaliditate ,{ cod pensie N23 } ,datorita unui accident de munca soldat cu amputarea bratului sting . Sint posesor ... (vezi toată discuția)