avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o solutie la urmatoarea situatie: O angajata aflata in concediu de odihna naste, cu ce data se acorda concediu pre/post natal?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:26, 27 Noiembrie 2013
1. Daca nu si-a luat conecdiu de sarcina (prenatal) atunci va intra direct in concediu de lauzie (postnatal) incepand cu data nasterii copilului.

2. In acest caz se intrerupe concediul de odihna iar restul de zile neconsumate se vor lua la o data ulterioara.

3. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca concediul fara salar (la cerere) din motive de restrangere a activitatii(ne-a fost sugerat) poate fi intrerupt cu concediu ... (vezi toată discuția)
Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)