avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract inchiriere intre societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract inchiriere intre societati comerciale

Buna ziua,

va rog frumos un raspuns la urmatoarea problema :
-o soc.comerciala se infiinteaza cu sediul social si punctul de lucru in acelasi spatiu in care isi va desfasura activitatea-spatiu pe care il inchiriaza de la o alta soc.comerciala in baza unui contract de inchiriere.In acest contract se stabilesc printre altele,data la care se va plati chiria,cuantumul acesteia,garantia si perioada inchirieii.Se plateste prima chirie si se solicita factura si chitanta,dar surpriza soc.proprietar a spatiului nu poate emite factura intrucat are activitatea suspendata din 2011.In aceste conditii,soc.chiriasa refuza sa mai plateasca ceva pana la emiterea facturii,strange lucrurile si pleaca fara a se rezilia contractul,si imediat apare in loc o alta societate com care isi desfasoara activitatea in acelasi spatiu.
Cui ma pot adresa cu privire la acest fapt?Contractul meu nu a fost inregistrat nicaieri(finante...),nu a fost legalizat la notar,dar cum pot functiona doua soc.diferite cu acelasi punct de lucru ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: teisoara , utilizator 15:27, 27 Noiembrie 2013
Buna ziua,

daca spatiul permite o delimitare fizica intre suprafata inchiriata dvs si o alta suprafata ( chiar daca este la aceeasi adresa) atunci nu sunt probleme si se inregistreaza la Registrul Comertului.
Pe de alta parte, daca societatea proprietar al spatiului si-a incetat activitatea, ea nu ar mai trebui sa desfasoare NICIO activitate - fapt care poate fi sesizat la Garda Financiara.

Costi Boncu
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru la registrul comertului REBIGA LILIAN REBIGA LILIAN Buna Ziua, Pentru inchirierea unui spatiu comercial de catre o societate comerciala cu domeniul de activitate Cod CAEN 6820 Inchirierea si subinchirierea ... (vezi toată discuția)
2 puncte de lucru vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem un spatiu comercial inchiriat unde avem deschis punct de lucru. Acest spatiu comercial vrem sa-l impartim in doua si sa ... (vezi toată discuția)
Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)