avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fara permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fara permis de conducere

Buna ziua.Cum spunem toti,am facut o prostie...Am fost la o petrecere si am baut vreo 2 beri si am primit provocare sa ma urc la volanul unei masine,neavand carnet si bineinteles ca am fost tras pe dreapta.Am fost dus la sectie am dat declaratie si domn'politist mi.a spus ca pot sa ma duc acasa,nespunandu-mi nimic altceva decat ca va veni o amendata prin posta.Eu am asteptat si nu am primit nimic.Acum 2 zile am luat carnetul si cand am fost ieri sa ridic dovada,domnisoara de acolo ma intrebat daca am condus vreodata fara carnet,eu am raspuns ca da si ma trimis la sectie sa ii aduc dosarul sau ceva cu stare dosarului...Acuma eu ce pot face?Ce mi se poate intampla?In afara de anularea carnetului
In afara de anularea permisului nu vi se va intampla nimic rau.
In cazul dvs. obtinerea unui nou permis de conducere se va putea face dupa cel putin 3-4 ani dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti adica dupa ce se va produce reabilitarea.
Aveti dosar penal pentru infractiunea prevazuta si pedepsita de art. 86 alin.1 din OUG195/2002.
ART. 86*)
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
#CIN
.......
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dar eu sunt curios de ce nu a fost inaintat dosarul sau de ce nu am primit nimic acasa?daca dosarul a ramas la sectie as putea face ceva?adica,nu stiu,sa vorbesc cu acel politist...totusi a trecut aproape un an
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Cristi1994, utilizator
Sigur, mergeti sa va interesati de stadiul dosarului, dar sfatul meu este sa nu aveti o atitudine pasiva, incercati sa va aparati corespunzator, altfel riscati o condamnare.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Incredintarea autotorismului unei persoane care nu poseda permis de conducere golanul golanul am incredintat masina unei persoane care m-a mintit ca poseda permis de conducere si care se afla sub influenta alcoolului , la fel ca si mine.am fost opriti ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - examen auto peste o saptamana - pedepse asuramyx asuramyx Astazi am fost oprit de catre politia rurala in timp ce conduceam masina tatalui meu,cu el in dreapta mea, pe un drum judetean,care este foarte putin ... (vezi toată discuția)