avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu de odihna taiate pentru zile de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu de odihna taiate pentru zile de concediu medical

In cursul anului am avut 5 zile de concediu medical, motiv pt care firma mi-a taiat 1 zi din concediu de odihna.Aceeasi problema o au si alti angajati.Pana in acest an nu a fost asa.Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 1 Decembrie 2013
Nu este legal, faceti o sesizare la ITM.
Au adus ca argument : "numarul de zile de concediu, se dau in functie de numarul de zile lucrate efectiv in acel an".
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Prin urmare, concediu medical nu mai diminueaza concediul de odihna.
Unor colegi le-au fost opriti bani din acest motiv.Reclamatia trebuie facuta la ITM ?
Acum am fost informata ca, de fapt, acest lucru a fost impus de ITM.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna afectat de concediu medical cucubau1982 cucubau1982 Buna ziua, Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns? Intrebarea mea este: daca angajatul beneficiaza de concediu de boala, se diminueaza numarul zilelor de ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu de odihna gabihob gabihob Pentru un salariat al carui contract individual de munca a fost suspendat pentru incapacitate temporara de munca se poate acorda concediu de odihna si pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical zina_curcubeu zina_curcubeu Va rog sa imi spuneti daca, concediul medical afecteaza (diminueaza) perioada concediului de odihna. In cazul meu, pentru 10 zile de concediu medical, ... (vezi toată discuția)