avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare AF si comert cu produse second hand.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare AF si comert cu produse second hand.

Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti la urmatoarele:
1. Am nevoie de curs de calificare in domeniul comertului in cazul in care vreau sa imi fac AF pentru a vinde haine second hand?
2. Vanzarea hainelor nu ar fi intr-un loc stabil, ci in targuri si caminuri culturale din sate. Ce acte am nevoie?
3. Daca cumpar marfa la kg si platesc pretul cu TVA. Va trebui sa platesc TVA-ul sau diferenta de TVA din nou dupa vanzarea marfii la bucata?
4. Ce taxe platesc la AF?

Va multumesc.
Coduri caen care va trebuie:
4782 Comerţ cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încălţămintei efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe;
4789 Comerţ cu amănuntul prin standuri, chioşcuri şi pieţe al altor produse;
Sa aveti la dumneavoastra cand mergeti pe teren documentele de provenienta ale marfii, avizul de insotire a marfii cu cantitatile concrete din ziua respectiva si preturile de vanzare, actele de infiintare de la registrul comertului, casa de marcat in unele locatii.
La inceput nu veti fi inregistrata ca platitor de tva, intrarea marfii o faceti pe model de nir fara tva. Inregistrarea in registrul jurnal de incasari si plati o faceti cu tot cu tva, atat la sumele pentru plata achizitiei de marfa cat si la sumele obtinute la vanzarea marfii.
Informatii mai amanuntite puteti afla de la registrul comertului, acolo unde veti depune si actele pentru autorizare.
Veti depune la infiintare declaratia 220 cu venitul estimat. In timpul anului, trimestrial veti plati rate anticipate la impozitul pe venit, contributie la sanatate si pensie. In anul urmator depuneti declaratia 200 cu venitul concret realizat in anul precedent si apoi se fac regularizarile fata de ce ati platit in timpul anului.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen ? utc utc Vreau sa desfasor activitate de comert, respectiv prin piete, targuri si oboare cu produse de morarit, adica vanzare de malai, tarate, hrana ptr. animale. La ... (vezi toată discuția)
Vanzare anbulanta in targurile saptaminale Danutzadana63@yahoo.com Danutzadana63@yahoo.com Vreau sa stiu cit costa o licenta pt.a putea vinde imbracaminte sau materiale de plastic in targurile saptamanale din judetul Teleorman si ce acte bineinteles. ... (vezi toată discuția)
Cod caen anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Stie cineva de ce cod caen (numar sau denumire )este nevoie pt a putea face vanzare cu amanuntul ambulatoriu.Adica fara punct de lucru? (vezi toată discuția)