avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă noile pasapoarte biom
Discuție deschisă în Discuţia la modă

noile pasapoarte biom

pentru ca au aparut tot felul de pareri despre tema noilor pasapoartelor biom. putem considera ca ar putea incalca Constitutia - respectiv drepturile fundamentale ale fiecaruia dintre noii ?

este bine sa incerci sa previi 1 o fapta penala d.ex. - evident, insa nu cumva "condamni" prin aceasta supraveghere pe toti cei corecti ? Omul pana la urma are dreptul la viata privata etc, altfel am deveni roboti teleghidati :stunned: ?
Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 23:11, 5 Aprilie 2009
Ca sa intelegem bine..Suntem prezumati infractori intrucat asa e bine pentru siguranta mondiala..e vorba despre prevenirea infractionalitatii, combaterea terorismului si alte minuni de genul acesta.
Intr-o lume terorizata este mult mai simplu sa supraveghezi pe toti decat sa tai finantele criminalilor internationali.
Cat despre roboti...e abia inceputul.Stiinta ne pregateste si alte surprize de proportii:implant de microcipuri, regenerare pe baza nanotehnologiilor...
cred ca este prematur sa vorbim despre "teleghidare", dar nu-i mai putin adevarat ca, mai repede sau mai tarziu, aceasta se va intampla.Stimabililor, sa fiti convinsi ca cei care o vor face, nu se vor intreba de noi....:confused:
Am mutat discutia aici pentru ca nu tine de dr. civil ci de o discutie la moda.
Acuma daca va scriu ca pe mine ma ingrijoreaza mai mult legile prost scrise si mai prost aplicate si nivelul general scazut de cultura generala poate ca ma banuiti de niscai nanoboti pe cicumvolutiuni (popular numiti pitici pe creier).
Nu cred ca tehnologia e pacatul epocii noastre (pentru ca tehnologia nu e nici buna nici rea, ca unealta poate fi rea sau buna in functie de cum o folosesti).
Pasapoarte biometrice, microcipuri, etc. pentru ca Big Brother sa ma poata urmari ? Bah! Pai ceea ce se vede ca fac eu zi de zi o sa-l dea gata de plictiseala in maxim doua luni - acasa, instanta, redactare, discutii cu clienti care incearca sa-si rezolve o problema cu o casa, un teren, etc, din nou acasa, joaca cu Horia - Horia are doi ani - (asta trebuie filmata, si poate fi interesant pt. ca Horia are un ras care poate vindeca), da capo, cel mai des 6 din 7.
O parte din ceea ce nu poate vedea nici un Big Brother mai pun uneori in pledoarii si alteori pe acest forum, restul ramane pentru Fibia, Horia si pentru mine (ca sunt mai introvertit de felul meu). Ma rog, asta ar fi parerea mea.
Se incalca prin aceste mijloace tehnice dreptul meu la intimitate ? Sunt prezumat infractor ? Nu cred, insa chestiile astea nici nu ma fac sa ma simt mai in siguranta, dupa cum nu m-am simtit mai in siguranta nici dupa aderarea la NATO ori daca Romania ar anunta ca detine armament atomic.
Am gasit cateva puncte de vedere documentate asupra subiectului:

1) al unui laic - prof dr. Radu Carp - prodecan la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti
2) al unui cleric - preot prof. dr. Mihai Valică - de la Facultatea de Teologie “Dumitru Stăniloae” – Iaşi


[ link extern ]

[ link extern ] /

[ link extern ]
Hm! :hm:
Toate punctele de vedere asupra acestui subiect (si nu numai) sunt documentate... Fiecare cu argumente - pertinente - pro sau contra. Ii asculti pe unii, le dai dreptate; ii asculti pe ceilalti, le dai si lor dreptate. Dar aceasta stare de fapt nu ne poate face sa credem ca adevarul este undeva "la mijloc” – pt ca adevarul... nu e mediocru. Pe de alta parte, o minciuna nedovedita e... adevar.
Ne putem impotrivi, un timp, dar nu stiu cat si nu stiu daca are vreun sens. Cine vrea sa se "sustraga” acestui gen de "cuceriri ale stiintei si tehnicii” va ajunge sa traiasca izolat... Nu acum, nu peste zece ani, ci la un moment dat.
Ca individ, nu mi-ar placea sa fiu "urmarit” prin satelit, dar nici nu pot spune ca m-ar deranja in mod deosebit... In fond, nu ma obliga nimeni (cel putin, nu in viitorul apropiat) sa calatoresc prin lume si nici nu ma obliga cineva sa am telefon mobil, card de plata electronic sau altele asemenea...

Alte discuții în legătură

Cardul de sanatate cu microcip... pericol sau binefacere? ContSters122901 ContSters122901 Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre [b]cardurile ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte biometrice.o persoana poate fi localizata cu ajutorul unui astfel de pasaport biometric? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Scandalul pasapoartelor biometrice ce are de fapt la baza? Simpla emitere a pasaportului cu includerea amprentei digitale, numarul apocaliptic 666, riscul ca ... (vezi toată discuția)
Spargere de locuinta cu locatarul acasa utilizator_2015_05_04 utilizator_2015_05_04 Salut, Acum cateva luni mi-a fost sparta locuinta in jurul pranzului, in timp ce un membru al familiei dormea. Am apelat serviciul de urgenta, si au venit ... (vezi toată discuția)