Buna seara,
Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti cat mai urgent la urmatoarea problema:
- am primit din partea unui salariat o cerere de incetare cim cu acordul partilor (art. 55 lit. b) prin care acesta solicita incetarea cim incepand cu data de 27.11., iar data in care a facut cererea este tot cu 27.11. Problema este ca angajatorul nu a aprobat aceasta cerere, nefiind in localitate., Contractul de munca cu ce data se inchide? Dar Revisalul cand se transmite? Angajatorul poate sa aprobe aceasta cerere de incetare si dupa 2 zile? Acesta trebuie sa specifice pe cererea salariatului.... se aproba incepand cu data de.... Atunci se inchide si se transmite Revisalul, cand aproba cererea angajatorul? In cat timp legal trebuie sa-i dau raspuns salariatului la acea cerere?
Va multumesc!
1. Daca nu s-a aprobat cererea , c.i.m. nu este inchis.
2. Daca aprobarea se da mai tarziu de data solicitarii salariatului, atunci se incalca legea cu privire la transmiterea REVISAL-ului.
3. Procedura cu privire la raspunsul dat de angajator unei solicitari/petitii din partea unui salariat trebuie sa fie prevazuta in reg.intern al acestuia.
Va multumesc pentru raspuns, dar art. 4 alin. d)- HG500/2011 spune:
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza ............. / la data luarii la cunostinta a evenimentului ....................;
Textul complet al articolului invocat este : d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
In cazul art.55 lit.b C.mun., efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Opinia mea este ca partea din textul de lege mentionata de dvs nu este aplicabila in cazul art.55 lit.b C.mun.