avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intreþinere

Buna ziua,

Sotul meu a platit pensie alimentara pt copilul lui pana la varsta de 18 ani. Fata s-a inscris la o scoala postliceala de 3 ani. Intrebarea mea este: trebuie sa plateasca pensie alimentara in continuare?
Mama trebuie sa-l actioneze in justitie pentru asta?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:31, 4 Aprilie 2009
Pensia de intretinere este datorata pana la majoratul copilului.
Insa, daca acesta decide sa dea admitere intr-o institutie de invatamant superior, va continua sa primeasca pensia de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea vasreti de 25 de ani.
Pensia trebuie platita indiferent de forma de invatamant frecventata de copil si chiar daca acesta primeste bursa.

da, tb sa plateasca in continuare, daca copilul s-a inscris intr-o unitate de invatamant.Dupa majorat, copilul trebuie sa promoveze cererea.
Va multumesc.
26 de ani, maxim 26, nu 25...
Buna seara,
Am o intrebare: cand pot da in judecata tatal copilului meu pt recalculare pensie alimentara? Unitatea angajatoare plateste pensie din 18.06.2008 prin poprire cand s-a pronuntat instanta in urma unui proces de paternitate. Motivarea a venit dupa 5 luni , in noiembrie, eu facand apel (incuviintare purtare nume + procent din venituri, drept pensie alimentara). Pe 1.04.2009 instanta de apel s-a pronuntat, dandu-i copilului dreptul la numele tatalui, insa nu si procent, desi am dovedit ca are si alte venituri (aparute intre timp) decat cele declarate. De la 18.06.2008 veniturile lui au crescut net si altele suplimentare. Pot sa-l dau acum in judecata, desi de-abia s-a terminat apelul?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 18 ani Antonio Alexandru Antonio Alexandru Am implinit varsta de 18 ani, parintii mei sunt divortati dar in urma procesului de divort, nu s-a facut judecata pentru pensie alimentara, ai mei ajungand la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata andr0504 andr0504 Buna, am o intrebare legata de pensia alimentara de care ar trebui sa beneficiez din partea tatalui meu, in condiitile in care parintii mei sunt divortati. Eu ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)