Sotul meu a platit pensie alimentara pt copilul lui pana la varsta de 18 ani. Fata s-a inscris la o scoala postliceala de 3 ani. Intrebarea mea este: trebuie sa plateasca pensie alimentara in continuare?
Mama trebuie sa-l actioneze in justitie pentru asta?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Pensia de intretinere este datorata pana la majoratul copilului.
Insa, daca acesta decide sa dea admitere intr-o institutie de invatamant superior, va continua sa primeasca pensia de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea vasreti de 25 de ani.
Pensia trebuie platita indiferent de forma de invatamant frecventata de copil si chiar daca acesta primeste bursa.
Buna seara,
Am o intrebare: cand pot da in judecata tatal copilului meu pt recalculare pensie alimentara? Unitatea angajatoare plateste pensie din 18.06.2008 prin poprire cand s-a pronuntat instanta in urma unui proces de paternitate. Motivarea a venit dupa 5 luni , in noiembrie, eu facand apel (incuviintare purtare nume + procent din venituri, drept pensie alimentara). Pe 1.04.2009 instanta de apel s-a pronuntat, dandu-i copilului dreptul la numele tatalui, insa nu si procent, desi am dovedit ca are si alte venituri (aparute intre timp) decat cele declarate. De la 18.06.2008 veniturile lui au crescut net si altele suplimentare. Pot sa-l dau acum in judecata, desi de-abia s-a terminat apelul?