avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil de catre un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil de catre un minor

Buna ziua!
Am următoare situatie:
-un minor aflat in plasament la matusa materna (conform Legii nr. 272/2004 - drepturile parinteti sunt exercitate de Presed Consiliului judetean),
- parintii minorului decedeaza
-minorul si sora lui majora sunt mostenitorii, insa vor sa vanda imobilul

Cum se poate perfecta o astfel de vanzare? avand in vedere faptul ca drepturile parintesti sunt exercitate de Presed CJ.

Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 10:49, 28 Noiembrie 2013
Buna ziua,

NCC prevede ca daca minorul nu are inca 14 ani, atunci actele de instrainare se fac de catre tutore, cu avizul consiliului de familie si al instantei de tutela . Daca minorul a implinit 14 ani, , pentru a vinde un bun imobil, atunci actul este semnat de catre minor dar are nevoie de acordul tutorelui +avizul consiliului de familie + incuviintarea instantei de tutela.
Prin urmare, trebuie declansata procedura numirii unui tutore.

Costi Boncu
In general, nu poate decat dupa ce a fost dezbatuta succesiunea, legea protejand interesul minorului lipsit de capacitate de exercitiu. Ulterior, vanzarea se poate realiza de catre fiecare parte separat sau, daca vand impreuna, este necesara incuviintarea expresa a autoritatii tutelare, ca reprezentanta a minorului , prin presedintele Consiliului Judetean...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua - condiții căsătorie minoră Alexandru anitoiu Alexandru anitoiu Am și eu o întrebare, O fata de 17 ani ce are copil se poate cununa? E o întrebare scurta.. Va mulțumesc. (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament daniela_busuioc2007 daniela_busuioc2007 vreau sa trec apartamentul pe numele nepoatei mele (vanzare-cumparare) dar sa nu poata sa il vanda fara semnatura mamei, cum pot face asta astfel incat mama ei ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe numele unui minor iulia66 iulia66 buna seara,eu si sotul meu vrem sa cumparam o casa la tara pe numele copilului nostru care are 7 ani.doresc sa stiu daca acest lucru se poate si in ce ... (vezi toată discuția)