avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime

In cazul in care lipsesti din tara,se poate plati o taxa pentru ca vechimea sa mearga in continuare in cartea de munca?O colega mi-a spus ca a inainte de a pleca pe un vas de croaziera si-a dus cartea de munca la ITM, si mama ei platea o taxa lunara pentru ai trece vechimea in cartea de munca.Daca este adevarat se poate face acelasi lucru si in cazul in care cineva ar sta in concediul care se acorda pentru cresterea copilului pana la 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 3 Aprilie 2009
1. Nu se duce carnetul de munca la ITM si nu se plateste acolo. Se incheie un Contract de asigurare cu Casa de Pensii din judetul de domiciliu unde se plateste contributia lunara si unde ramane si carnetul de munca. Se poate asigura orice suma lunara pentru care se plateste 31,3% din suma asigurata. Va prezentati la Casa de Pensii cu carnetul de munca si cu actul de identitate.
2. perioada in care o persoana este in CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensii deci nu este nevoie sa mai incheie Contract de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime fara sa fiu angajat georgeromeo georgeromeo Momentan nu lucrez cu carte de munca, dar as dori sa stiu daca exista posibilitatea sa platesc o cotizatie ca sa imi mearga vechimea mai departe si unde anume? ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare sociala sas nico sas nico Buna sunt nico si as avea o intrebare si vas fi recunoscatoare daca mati ajuta. Eu de curand miam terminat scoala si nu imi gasesc nimic de lucru :(( as dori ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ; somaj sc_coron_srl sc_coron_srl buna seara, am si eu o rugaminte, daca se poate sa-mi spuna si mie cineva cat se plateste acum la carnet de munca, daca depui tu singur bani, ptr salariul ... (vezi toată discuția)