avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o intrebare urgenta...Va rog sa ma ajutati!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o intrebare urgenta...Va rog sa ma ajutati!!!

Buna ziua ,

Lucrez la o firma din 1 iunie si pana in data de 31 octombrie am lucrat 8 ore si de la 1 noiembrie am inceput sa lucrez 4 ore acum sefii ma obliga sa-mi dau demisia deoarece nu mai au nevoie de casier. In contractul meu scrie urmatoarele:

Alte clauze: a) perioada de proba este de 90 zile calendaristice, conform functiei de executie; b) perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 – Codul muncii sau contractului colectiv de munca; c) perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003, republicata, sau contractului colectiv de munca aplicabil;

Vreau sa stiu si eu ce trebuie sa fac trebuie sa-mi dau demisia sau trebuie mai intai sa ma bage in preaviz si dupa aceea sa-mi dau demisia...

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns !
Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 28 Noiembrie 2013
Eu v-as sugera sa convingeti angajatorul sa va concedieze prin desfiintarea postului. Pentru angajator este acelasi efort financiar ca si in cazul demisiei(plata a 20 de zile lucratoare). Dumneavoastra aveti in schimb avantajul de a putea beneficia de somaj.
Viviana-raluca a scris:

....
Vreau sa stiu si eu ce trebuie sa fac trebuie sa-mi dau demisia sau trebuie mai intai sa ma bage in preaviz si dupa aceea sa-mi dau demisia...
....

1, Conform art. 81 alin.1 C.mun , prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

2. Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata preaviz mariana1956h mariana1956h Discutiile sunt diverse pe aceasta tema....Un angajat care are contract de munca incheiat inainte de mai 2011, cate zile trebuie sa stea in preaviz in cazul in ... (vezi toată discuția)
Preaviz gavrila raluca gavrila raluca executarea preavizului in cazul demisiei si schimbarea locului de munca (vezi toată discuția)
Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)