Buna ziua,
Am rugamintea de a-mi spune cineva daca este legala infiintarea de poprire pe veniturile salarile , in condititiile in care eu nu am primit somatie de plata.
Directia economica a primariei, prin Serviciul Executare Silita, au trimis o ,, adresa deinfiintare a popririi '', la firma la care sunt angajata, in vederea popriri din salariu, sume datorate catre bugetul local, respectiv impozit auto.
Acesta infiintare este bazata pe O.G. 92/2003republigata in 2007, anume : art. 149 al (5), (11) si (12).
Titlul executoriu este din 25/09/2013 si este facut in baza art. 141 din O.G. nr.92/2003 privind Cod proc. fisc. republigata in 2007, respectiv art. 9 al.(2) lit. d), ale aceleasi ordonante.Aceasta ordonanta este aplicabila in 2013? stiu ca s-au mai facut reglemantari in privinta Codului de procedura fiscala si in 2013.Impozitele sunt pt 3 autoturisme, dintre care eu folosesc doar unul, celelalte 2 sunt la fostul sot si le foloseste la firma lui, dar ele sunt pe numele meu, pe care am incercat sa le iau de la el dupa divort, dar le-a ascun in curtea firmei, noi aflandu-ne in proces de partaj. Avand in vedere ca eu nu am primit nici o somatie de plata, as dori sa contestatie la executare. V-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez si care este legislatia aplicabila in aceasta situatie.
Va multumesc din suflet pt orice ajutor.
Poprirea se infiinteaza fara somatie. Este legal, altfel debitorul somat ar cere banii de la tert si ar fi lipsita de continut institutia executarii silite prin poprire.
si atunci art. 145 din cod. proc. fisc. la ce se refera ?
Art. 145 Somaţia
(1) Executarea silită începe prin comunicarea somaţiei. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită. Somaţia este însoţită de un exemplar al titlului executoriu.
(2) Somaţia cuprinde, pe lângă elementele prevăzute la art. 43 alin. (2), următoarele: numărul dosarului de executare; suma pentru care se începe executarea silită; termenul în care cel somat urmează să plătească suma prevăzută în titlul executoriu, precum şi indicarea consecinţelor nerespectării acesteia.
Acum am inteles la ce va referiti.
Cred ca aveti dreptate. In cazul executarii silite pe codul fiscal, nu se prevede faptul ca executarea prin poprire nu presupune trimiterea somatiei.
Poate reprezenta un motiv de contestatie.
In primul rand o lamurire privind impozitul auto. Acesta se plateste pe proprietate nu pe folosinta, cat timp masinile sunt pe numele dvs., fie ca le folositi dvs. sau altcineva, fie ca stau in garaj sau in fata portii, dvs. datorati impozit.
V-as sfatui sa va adresati Serviciului de executare silita din cadrul Directiei Economice, pentru a afla mai multe detalii.
Da, executarea silita incepe prin comunicarea somatiei. Procedeul de comunicare cel mai des folosit este comunicarea prin intermediul postei. Dar, de exemplu, daca dvs. nu ati ridicat corespondenta, comunicarea se poate face si pe alte cai, cum ar fi comunicarea prin publicitate prevazuta de OG 92/2003, art. 44. al. 3 "[...] În cazul actelor administrative emise de organele fiscale prevăzute la art. 35, afişarea se face, concomitent, la sediul acestora şi pe pagina de internet a autorităţii administraţiei publice locale respective".
Intai interesati-va ce acte sunt la dosarul executional, daca este somatie, daca a fost comunicata printr-o alta metoda prevazuta de lege, etc, solicitati copii ale actelor, ca apoi sa hotarati cum procedati in continuare.
Mai trebuie instintare
bryan
La executarea silita ,mai trebuie instintat debitorul? am trimis somatia +titlu executoriu confrm codului fiscal. art.9alin2lit d si art.145 , atr.141
eu ... (vezi toată discuția)