In lege nu se prevede ca aceste 15 zile minim sa fie consecutive sau nu, spune ca nu pot fi mai putin de 15
lunar, intelegand prin asta ca daca locuiti sau sunteti considerat ca locuind 15 zile din 30-31 ale unei luni este suficient pentru a fi trecut la cotele de intretinere sau.... invers, daca lipsiti mai mult de 15 zile, adica 16, 17....30 zile aveti dreptul de a fi scutit de plata celor de mai sus. Este vorba de consum in sine care se acumuleaza indiferent ca e facut consecutiv sau pe sarite.
La dv. se pune problema pentru 20 zile.
Acum, faptul ca sunteti considerat ca locuind acolo, o poate face comitetul executiv, inclusiv prin recunoasterea dv., inclusiv prin marturiile vecinilor.
Ce ar trebui sa intelegeti din aceste marturii ale lor nu este atitudinea comunista de spionare gratuita, ci faptul ca ei doresc ca toata lumea care consuma ce v-am spus mai sus sa participe la cheltuieli, astfel cota lor de contributie sa fie mai mica.
Cat despre plata la curentul electric, daca acesta este tras din casa dv. sau a vecinului este numai un aspect, ca sa despicam firu'n patru, dar becuri or mai fi pe traseul de la usa blocului pana la usa dv. sau poate aveti si lift care functioneaza pe baza de curent electric. Daca nu aveti nimic din toate acestea probabil ca nici factura la curent nu e mai mare de 2 lei pe toata scara, deci ce v-ar reveni dv. ar fi o suma infima.
De la gunoi nu va poate scuti nimeni deoarece simpla locuire presupune ca folositi acest serviciu, de vreme ce el este contractat pentru numar de persoane si nu pe cantitatea de gunoi produsa..
Despre gaze va pot scuti numai daca faceti o deconectare de la conducta comuna, insotita de un act doveditor de la firma care va deconecteaza, altfel o simpla declaratie ca folositi numai un cuptor cu microunde nu este suficienta.
Dv. spuneti:
[...] insa in timpul zilei majoritatea oamenilor sunt la munca, si practic ajung sa petreaca cel putin 12 ore pe zi acasa(si implicit cele 15 zile pe luna) datorita faptului ca mai si dorm! Asadar, desi va dau dreptate cu dormitul, se pare ca ziua este zi (24 ore) indiferent ce faci in ea, si consumul se considera indiferent ca dormi sau nu.
Deci sunteti oarecum in situatia acestei majoritati a celor care sunt la serviciul lor, plecati de acasa 12 ore (ca si dv.), dorm 8 ore (ca si dv. in alta parte) si...le mai raman 4 ore (aproximativ cat si dv.).... si cu toate acestea platesc aceste cheltuieli. Asta am vrut sa spun cand am vorbit despre
considerat ca locuind acolo.
Da, au voie sa modifice numarul de persoane la intretinere, daca exista marturii ale celorlalti vecini, desi ar fi normal ca dv. sa ajungeti sa declarati singur lucrul acesta, asa cum se petrece el si sa ajungeti la o intelegere amiabila si scrisa cu membrii comitetului in sensul de a fi pus la plata acestei cote individuale la intretinere la 2 luni o data sau la 3 luni etc.
Si chestiunea cu consumul de apa este posibila si legala, atata timp cat acesta este un argument in sustinerea punctului lor de vedere.
Aceasta este parerea mea, nu voi mai interveni decat pe aspecte noi ale discutiei. Puteti astepta opinia avocatilor...