avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament in renovari - trecere la intretinere zugrav
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament in renovari - trecere la intretinere zugrav

Buna seara!
Am cumparat un apartament in care nu locuiesc inca si care de 1 luna este in renovari capitale. Eu stau cu familia in chirie pana se renoveaza.
Astazi cand am fost sa vad in ce stadiu mai este lucrarea, am observat ca la intretinere este trecuta 1 persoana (la apa e trecut 0, dar sunt trecute ca si plata salarii, gunoi,gaze, caldura).
Este normal sa fie trecuta 1 persoana la intretinere? Conform carui articol din ce lege?
avand in vedere ca muncitorii folosesc utilitatiele( apa, gaze etc...) este normal sa fie trecuta o persoana....doar nu o sa plateasca ceilalti locatari:D
Orice persoana se trece la intretinere doar daca sta in apartament mai mult de 15 zile pe luna. Avand in vedere ca au trecut, eu cred ca e corect.
Multumesc pentru raspunsuri!
D-na av Antoanela G, zugravii nu folosesc gazele acolo. Nu au aragaz. Caldura nu s-a consumat, nu stiu de unde a trecut administratorul, ca lucrarea a inceput in jur de 15 aprilie. Cat despre apa, presedintele asociatiei mi-a spus sa duc consumul cand ma voi muta.
D-na administrator Andreea L, oare nu trebuia eu sa inscriu acea persoana la intretinere?Zugravul nu a stat non-stop in apartament, statea cateva zile,pleca la casa dumnealui.

Voi discuta cu dumnealor si daca nu,voi face contestatie.Mi se pare abuz sa platesc salariile, atata timp cat eu nu stau acolo,am platit separat gunoi la rebu ca sa-mi ia sacii de gunoi, nu s-au consumat gaze.
sa vedem...
Chltuielile pentru 1 persoana, adica cheltuieli care se impart pe numar de persoane sunt: gaze, electricitatea la comun si salubrizarea. Asta conform HG 1588/2007.
Deci pentru zugrav ar trebui sa platiti acestea, dar luand in considerare ca nu s-a folosit gaz (nefiind probabil instalat inca aragazul), gunoi pentru ca ati avut un contract separat pentru ridicarea acestuia, ar mai ramane electricitatea la comun.

Pentru caldura si salarii plateati si daca nu era zugravul in locuinta...pentru ca aceste cheltuieli se impart in functie de cota-parte indiviza, adica suprafata, indiferent daca apartamentul este locuit sau nu.

Exista legi si reglementari in acesti domeniu...si nu tot ce Dv. nu vi se pare normal...ar fi si nelegal sau incorect.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
elga50, moderator
Legea 230/2007 ne lamureste daca stim sa o citim cu atentie si daca nu de lamurim complet mai citim si normele de aplicare. Iata ce spune legea:
Art. 47. - Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt următoarele:
a)cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de altă natură.

Asadar si persoanele care desfasoara activitati in bloc trebuie sa plateasca. Apoi, asa cum s-a mai subliniat mai sus, sunt cheltuieli (majoritatea) care se repartizeaza in functie de cota indiviza chiar dac nu locueste nimeni in apartament.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament la rosu lagunartk lagunartk Buna ziua! Desi am tot studiat legislatia in domeniu si am cautat si pe forumul dvs., tot nu gasesc negru pe alb care este mai exact situatia mea, ca ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Calcularea intretinerii elenaradulescu1 elenaradulescu1 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva va rog cu un model de tabel pentru intretinere? Acest tabel este folosit de toti administratorii de bloc sau fiecare isi ... (vezi toată discuția)