avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita / obligatia de a face
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita / obligatia de a face

buna ziua

am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care:
- se constata nulitatea absoluta a clauzelor privind comisionul de risc... si "obliga parata la eliminarea acestor clauze din contract"
- "constata ca plata sumei de XXXX CHF este nedatorata si dispune compensarea respectivei sume cu restul debitului, pana la concurenta acestei sume."

Am solicitat bancii sa puna in aplicare hotararea (sa elimine comisionul de risc si sa compenseze sumele achitate) insa nu am primit nici un raspuns. Cei din sucursala locala spun ca inca nu au un raspuns, ca cei din Bucuresti se ocupa, etc. si tot asa de vreo 2 luni.

Intrebarea este: pot apela la un executor judecatoresc ca sa ii oblig sa puna hotararea in executare, avand in vedere ca nu am de luat bani, doar trebuie banca sa faca calcule si sa dispuna compensarea sumelor cu creditul?
As avea de recuperat ~ 9000 CHF achitati ca si comision de risc, iar eliminarea acestuia mi-ar scadea rata destul de substantial....



Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 11:30, 29 Noiembrie 2013
Nu stiu daca va scade rata sau perioada de creditare (numarul de rate). Va puteti adresa unui executor judecatoresc, pt punerea in executare a unei obligatii de a face. Daca banca nu se supune somatiei executorului, se poate cere penalizarea in instanta. Evident ca dvs. trebuie sa vedeti negru pe alb ca v-au compensat sumele, cat mai aveti de achitat etc., fapt pt care consider ca este justificata o cerere de executare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in franci elvetieni, inghetare curs la data contractarii creditului mihaelaraboj mihaelaraboj Buna ziua, In urma cu 7 ani am contractat un credit de 95.000 CHF impreuna cu sotul meu, garantand cu apartamentul. Nu am mai putut plati ratele, am si ... (vezi toată discuția)
Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Proces clauze abuzive jumugacostel jumugacostel ma intereseaza daca i se mai poate intenta bancii un proces privind clauze abuzive, daca contractul de credit a fost incheiat in luna august 2008? multumesc (vezi toată discuția)