avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit in franci elvetieni, inghetare curs la data ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit in franci elvetieni, inghetare curs la data contractarii creditului

Buna ziua,
In urma cu 7 ani am contractat un credit de 95.000 CHF impreuna cu sotul meu, garantand cu apartamentul. Nu am mai putut plati ratele, am si divortat intre timm. Banca a vandut imobilul la un pret derizoriu, bineinteles, astfel ca dupa ce am platit 5 ani (din cei 25) si dupa licitarea imobilului, am mai ramas cu o datorie de 65.000 CHF. Anul trecut, banca a vandut creanta unei firme de recuperare cu sediul in SKY TOWER, care m-a contactat si imi va face poprire pe 1/3 din venit.
Am citit in mass media ca s-a creat un precedent privind inghetarea cursului CHF la momentul contractarii creditului. Eu mai pot actiona in vreun fel pentru a obtine acest lucru? Sau ce sa fac? Ma ingroapa, nu voi achita toata viata enorma datorie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:35, 20 Mai 2015
Da, aveți posibilitatea să faceți contestație la executare și acțiune în constatare clauze abuzive, să cereți eliminarea clauzei privind comisionul de risc, restituirea sumelor încasate cu titlu de comision de risc, denominarea creditului în lei și determinarea corectă a creanței după aceste eliminări de clauze.
Puteți să obțineți o reducere considerabilă a debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare consultanta restituire credit la cursul de schimb din momentul contractarii gabryela77 gabryela77 Bun gasit! Am rugamintea sa imi spuneti daca putem discuta pe tema unui imprumut acordat de o anumita banca,in moneda elvetiana, in anul 2007? Ca multi alti ... (vezi toată discuția)
Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Creditele in franci elvetieni - stie cineva cum decurg procesele impotriva bancilor ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu Inca de la dublarea francului elvetian pana in 2014 nu se schimbase nimic in legatura cu abuzurile bancilor...dar in urma cu 2 luni s-a castigat un proces in ... (vezi toată discuția)