avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Solicitare consultanta restituire credit la cursul de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Solicitare consultanta restituire credit la cursul de schimb din momentul contractarii

Bun gasit!
Am rugamintea sa imi spuneti daca putem discuta pe tema unui imprumut acordat de o anumita banca,in moneda elvetiana, in anul 2007?
Ca multi alti clienti ai diferitelor banci ce au acordat credite in acel an, am contractat si eu un credit si avand in vedere faptul ca, la momentul actual moneda nu mai este la valoarea contractarii creditului, as dori sa stiu: ce pasi ar trebui facuti in vederea integrarii in grupul de persoane, ce doresc o solutie in acest sens?

Astept cu interes un raspuns din partea dvs.

Multumesc!


Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
gabryela77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 22:31, 27 Iunie 2014
In acest moment ,pe rolul Instantelor din Romania se afla mii de dosare individuale sau colective ale consumatorilor care au incheiat contracte in CHF cu diferite banci in perioada 2007-2009.Cei ce au incheiat aceste contracte ,sa zicem in 2007 la 2 lei/CHF,acum platesc aproape dublu,plus comisioanele din leu in euro si din euro in CHF,fapt ce duce la consecinte negativei,acestia suportand singuri variatia cursului valutar.In cazul dvs.,primul pas ar fi deschiderea unui dosar privind inghetarea cursului de schimb CHF si denominarea in moneda nationala,dupa modelul Ungariei,Croatiei si Bulgariei,solutia neputand fi alta in tara noastra,Dreptul UE fiind aplicabil si aici,iar,dupa ce Instanta va constata faptul ca ,clauza de risc valutar este o clauza abuziva,alaturi de dobanzi netransparente , comisioane de risc,etc.,veti putea solicita restituirea platilor nedatorate. Daca doriti informatii detaliate ,ori consultanta,ma puteti contacta.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit la banca in franci elvetieni romulusc romulusc sunt in imposibilitate de plata din cauza diferentei intre cursul curent si cel din momentul contractarii imprumutului. Ce este de facut? (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni, inghetare curs la data contractarii creditului mihaelaraboj mihaelaraboj Buna ziua, In urma cu 7 ani am contractat un credit de 95.000 CHF impreuna cu sotul meu, garantand cu apartamentul. Nu am mai putut plati ratele, am si ... (vezi toată discuția)
Reechlilibrare credit ipotecar chf Niculita Daniel Niculita Daniel As dori sa știu cum si daca pot cere reechilibrarea unui credit ipotecar in chf facut in vara lui 2008? Mentionez faptul ca am cerut bancii gasirii unei ... (vezi toată discuția)