Buna ziua, dvs. afirmati ca in 2005, ati efectuat masuratori topo.in urma carora s-a efectuat o documentatie, (un plan cadastral) si inscrierea in CF. la OCPI ??? daca in 2005 ati facut aceasta operatiune, nu mai trebuie sa o refaceti. daca vecina dvs. va darmat gardul si a intrat circa 1m. pe proprietatea dvs. va trebui sa va adresati cu o plangere prealabila politiei pentru distrugere si tulburare de posesie.ca lucrurile sa se miste mai repede puteti sa va adresati direct parcetului. atentie: inainte de intenta plangerea va trebui sa va adresati consiliului local cu o solicitare in urma careia sa dispuna o comisie care sa se deplaseze la fata locului si sa efectueze masuratorile( sa constate ca vecina aintrat la dvs.) la plangere atasati PV, contractul de donatie si schita cadastrala. succes
In anul 2005 am primit donatie 3600 mp teren arabil in extravilan de la bunicul meu. Am intocmit planul cadastral impreuna cu toate celelalte acte si am intrat in legalitate. Acum o saptamana vecina a intrat peste terenul meu cca 1 m, mutand gardul ce a fost construit anul trecut tot de ea. Specific ca si anul trecut in primavara cand a ridicat gardul nu a respectat hotarul ce era stabilit in anul 2005 ciupid din teren 50 cm pe o lungime de 30 m, dar ptr a evita certurile am acceptat cu toate ca stiam ca eu am dreptate .Acum am chemat topograf tot de la firma ce a executat masuratorile in anul 2005 ptr intarusarea (delimitarea )limitelor terenului si imi zice ca trebuie reactualizat documentatia cadastrala fapt ptr care nu procedeaza la parchetare. Am fost de acord , i-am inmanat o copie dupa documentatia cadastrala intocmita in 2005 si urmeaza ca dupa reactualizare sa procedam la intarusare.
Intrebarea mea este :
- se poate intampla ca noua documentatie cadastrala ce se intocmeste acum sa nu mai respecte aceleas puncte delimitate in anul 2005 ? Specific si de ce pun aceasta intrebare, cu ocazia masuratorilor efectuate acum am observat ca tehnicianul sau cum ii spune care a efectuat masuratorile asculta mai mult de cel care a ingradit din terenul meu decat de mine cu toate ca el, terenul cu princina care este vecin cu al meu l-a cumparat in2006 si nici pana in prezent nu ete intabulat , detine doar acte intocmite de mana si lucrul ce ma framanta cel mai tare e ca varul vecinului este si secretarul primariei din comuna care ori de cate ori primaria are probleme de cadastru solicita sa vina tehnicianul care mi-a facut masuratorile .
Va multumesc ptr rabdarea ce o aveti ptr a citi acste randuri si astept raspunsul dumneavoastra.
Cu deosebit respect Maties !
~ final discuție ~