avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA nelamuriri inregistrari fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA nelamuriri inregistrari fiscale

Buna ziua,

Am un PFA in sistem real, neplatitor de TVA cu CAEN 4778. Sediul e in apartamentul meu care are o camera, iar punctul de lucru e in alt oras. Am contract de comodat pe sediu si vreau sa stiu daca cheltuielile cu amenajarea sediului (de ex. montare centrala individuala) se pot trece in RJIP ca si cheltuieli, sau in ce proportie.

De asemenea, as vrea sa stiu daca cheltuielile cu combustibilul (avand in vedere punctul de lucru in alt oras) se pot trece in RJIP ca si cheltuieli si scazute din venituri.

As mai vrea sa vaintreb urmatoarea chestie: am descarcat un program gratuit de contabilitate si am calculat salariul (am un angajat pe PFA) cu un salariu brut de 1.250 lei si mi-a calculat netul 912 lei si as vrea sa stiu daca e corect....

Va multumesc mult.

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Tessy , utilizator 12:51, 29 Noiembrie 2013
Cheltuielile cu achizitia si montarea centralei cat si ulterior plata facturilor lunare la gaz, eu zic ca nu le puteti deduce pe pfa. Ele trebuiau sa fie achizitionate direct pe pfa, sa faceti contract de furnizare gaz direct pe pfa.
Deducere 50% la cheltuiala cu combustibilul si cu intretinerea masinii, o puteti face in masura in care drumul pana la punctul de lucru il faceti doar in interesul activitatii de acolo.
Pentru calcul salariu aveti un program si la adresa www.avocatnet.ro/content/cal...
Va multumesc mult pentru raspuns.

As vrea sa mai intreb ceva: pentru orice alte nelamuri in legatura cu PFA-ul pot sa ma duc la ANAF? Exista un inspector de zona acolo care m-ar putea lamuri? Sa verifice RJIP-ul, sa intreb ce anume trebuie scris in el sau sa ma lamureasca ce declaratii suntem obligati sa dam?
Si cand anume se verifica acest RJIP? Ne anunta cineva cand sa mergem sau cum?

Sunt la inceput si am o groaza de nelamuriri si de intrebari.....

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli..lamuriri Diana_10 Diana_10 Buna zius chiar daca e duminica uni dintre noi mai si lucreaza. Eu am o nelamurire,in reg. de incasari si plati a unui PFA cum trec chelt. de pe Bonul ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)