Buna zius
chiar daca e duminica uni dintre noi mai si lucreaza.
Eu am o nelamurire,in reg. de incasari si plati a unui PFA cum trec chelt. de pe Bonul fiscal?Toata suma..?la fact. de utilitati de pe sediu am deductibil in proportie de 50%,acolo e cu tva ,calculez la toatal suma sau la total baza?
multumesc..:D
Foarte frumos ca lucrati si duminica,=D> nu sunteti singura:D.
Daca cheltuiala e deductibila in totalitate, se trece intreaga suma; petnru utilitati, de imparte suma prevazuta in facturi la 2 si se deduce 50% din cheltuiala.
va multumesc....dar tot nu sunt lamurita in totalitate
de ex. BF. are valoarea +tva de 20lei ,eu care o trec in registru la plati ?20lei sau numai 16.81lei,ptr. ca de paltit o platesc toata,nu?
scuzati daca nu ma exprim bine..#-o
-daca PFA este inregistrat platitor de tva , in rjip trece valoarea fara tva , pentru ca tva il deduce , adica il scade din tva pe care il aplica la facturile emise
-daca pfa nu este inregistrat platitor de tva , in rjip trece valoarea cu tva, pentru ca nu poate deduce tva -ul
TVA de pe bonurile fiscale nu se mai deduce , decit pentru combustibil , daca acel combustibil este utilizat pentru anumite activitati exceptate , cf codului fiscal .
Bon de carburanti
NNorbert
Buna ziua
Pana acum bonurile de combustibil(cu valori cuprinse intre 100-300 lei) le-am inregistrat in contabilitate deducand 50% si 50% din valoarea de ... (vezi toată discuția)