avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli..lamuriri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli..lamuriri

Buna zius
chiar daca e duminica uni dintre noi mai si lucreaza.
Eu am o nelamurire,in reg. de incasari si plati a unui PFA cum trec chelt. de pe Bonul fiscal?Toata suma..?la fact. de utilitati de pe sediu am deductibil in proportie de 50%,acolo e cu tva ,calculez la toatal suma sau la total baza?
multumesc..:D
Cel mai recent răspuns: Diana_10 , utilizator 15:59, 6 Iunie 2010
Foarte frumos ca lucrati si duminica,=D> nu sunteti singura:D.
Daca cheltuiala e deductibila in totalitate, se trece intreaga suma; petnru utilitati, de imparte suma prevazuta in facturi la 2 si se deduce 50% din cheltuiala.
in loc de "facturi" cititi : "chitante":D
va multumesc....dar tot nu sunt lamurita in totalitate
de ex. BF. are valoarea +tva de 20lei ,eu care o trec in registru la plati ?20lei sau numai 16.81lei,ptr. ca de paltit o platesc toata,nu?
scuzati daca nu ma exprim bine..#-o
-daca PFA este inregistrat platitor de tva , in rjip trece valoarea fara tva , pentru ca tva il deduce , adica il scade din tva pe care il aplica la facturile emise
-daca pfa nu este inregistrat platitor de tva , in rjip trece valoarea cu tva, pentru ca nu poate deduce tva -ul

TVA de pe bonurile fiscale nu se mai deduce , decit pentru combustibil , daca acel combustibil este utilizat pentru anumite activitati exceptate , cf codului fiscal .
va multumesc. frumos..sunteti super..:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Bon de carburanti NNorbert NNorbert Buna ziua Pana acum bonurile de combustibil(cu valori cuprinse intre 100-300 lei) le-am inregistrat in contabilitate deducand 50% si 50% din valoarea de ... (vezi toată discuția)
Explicatii deduceri cheltuieli pfa ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu niste nelamuriri cu privire la cum sunt deduse anumite cheltuieli la PFA. 1. De ex. cheltuielile cu auto in valoare de maxim 50% ... (vezi toată discuția)