avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Capital initial firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Capital initial firma

Buna ziua,

Doresc sa-mi deschid o firma si am unele neclaritati:

1. In cadrul activitatii pe firma voi utiliza un calculator, o imprimanta, niste licente sotware si alte materiale care momentan sunt ale mele, ca persoana fizica. Trebuie trecute cumva in prorpietatea firmei? Daca da, care este procedura?

2. Cum iti platesti asigurarile la stat ca asociat intr-o firma (pensie, sanatate)?

3. Firma va functiona in apartamentul personal si nici un client nu va veni la sediul firmei. Trebuie sa afisez orarul si celelalte chestii obligatorii? :))

4. Dat fiind ca firma va functiona in apt personal si nu voi avea angajati decat pe mine, exista vreun adaos la plata intretinerii sau la alte facturi de utilitati doar pentru ca exista si o firma la aceasta adresa?

5. Care sunt costurile fixe ale unei firme care functioneaza la domiciliu si la care lucreaza un singur om (proprietarul ei)? (eu am identificat: intretinere, curent electric, apa, contabilitate; mai sunt si altele?)

6. Am auzit ca este obligatorie plata unei taxe radio pentru firma, iar daca firma e in apt personal o voi plati dublu... cum se poate evita acest lucru, dat fiind ca nu am nici radio nici TV la aceasta adresa? In ce valoare este aceasta taxa?

Va multumesc foarte mult!

Edit: scuze pentru titlul nepotrivit, initial am vrut sa pun numai prima intrebare, ulterior mi-au venit si urmatoarele, iar titlul nu il pot edita :)
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
ramiha, utilizator
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:16, 3 Aprilie 2009
1.Puteti sa faceti un contract de comodat sau sa le vindeti societatii.
2.Puteti sa va faceti contract de munca sau contract de asigurare ca unic asociat.
3.Nu.
4.Unele asociatii de proprietari practica tarife diferentiate la intretinere daca la apt.respectiv exista o firma.Nu stiu cat este de legal dar se practica.
5.E greu de spus, depinde si de activitatea societatii.
6.Cu taxa radio-tv, inca nu se stie ce se va intampla, dar pana una alta e obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv - firme mihaela sidonia mihaela sidonia Buna seara tuturor, sunt administratorul unei firme. taxa radio - tv / luna este de 80 ron -firma are inscrisa in obiectul de activitate -alte ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv fara contract cu electrica Stadva Stadva Detin o firma care in perioada 2007-2009 si-a desfasurat activitatea intr-un spatiu comercial inchiriat de la o alta firma . Cele doua firme functionau in ... (vezi toată discuția)