avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat trebuie conectata obligatoriu la un PC?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat trebuie conectata obligatoriu la un PC?

1.Am achizitionat o casa de marcat si nu stiu exact ce trebuie sa facem mai departe.La magazin nu exista un PC care sa tina evidenta stocului de marfa.Intrarea de marfa se face cu un NIR completat de mana,iar iesirea pe baza raportului zilnic,confruntat cu inventarul.Este corect?
2.Cum se procedeaza cand se schimba pretul la un produs?De exemplu,in timpul zilei cumpar marfa la un alt pret decat al marfii din stoc,dar nu stiu exact cat mai am din marfa la pretul vechi.Trebuie sa afisez un alt pret de vanzare.In casa de marcat modific pretul doar dupa ce ma asigur ca s-a vandut toata marfa la pretul vechi,sau fac un alt cod pt.noul pret al produsului?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 17:19, 30 Noiembrie 2013
Potrivit prevederilor pct.35 din Normele metodologice de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile,aprobate prin OMEF nr.3512/2008,pentru evidenta marfurilor in unitatile cu amanuntul se aplica metoda global-valorica in baza raportului de gestiune.Verificarea concordantei inregistrarilor din evidenta gestiunii si din contabilitate se efectueaza numai
valoric. In aceasta situatie,intrarile se fac pe baza de NR iar iesirile in baza raportului zilnic(Z),trecute in raportul de gestiune.
La schimbarea pretului unui produs,pe care il aveti deja in stoc,procedati in felul urmator :
- intocmiti o lista de inventar,care sa cuprinda denumirea,cantitatea si pretul produsului existent,cat si noul pret pe care il stabiliti,aprobata de administratorul firmei. Diferenta in
plus sau in minus o treceti la intrari in raportul de gestiune ;
- NR pentru acel produs o intocmiti la noul pret,astfel intreaga cantitate din acel produs va fi la acelasi pret,codul produsului nu se modifica.
Revin. Listele de inventar vor fi insotite de "Proces verbal de modificare pret"aprobat de administratorul firmei. Atentie insa la modificarile de pret in minus. Acestea nu trebuie sa aduca noul pret sub nivelul pretului de achizitie(O.G.99/2000).
Nu mi-e prea clar de ce nu se poate tine evidenta cantitativ-valoric.
Daca intrarile se fac la pretul de vanzare cu amanuntul,iar raportul zilnic emis de casa de marcat este cantitativ-valoric,tot la pret de vanzare cu amanuntul,nu e mai simplu sa avem un stoc cantitativ-valoric,care se poate si verifica faptic mai usor,la sfarsitul fiecarei zile,de exemplu?
Ati afirmat inca de la inceputul primei intrebari ca la magazin nu aveti un PC care sa tina evidenta stocului de marfa. Pentru a tine evidenta cantitativ-valorica trebuie sa detineti un calculator si un program de tinere a gestiunii. Unde evidentiati fiecare produs intrat in magazin in baza NR ? Pretul cu amanuntul la fiecare produs il aveti doar in casa de marcat.
Pentru a putea determina la un moment dat stocul fiecarui produs si valoarea acestuia, casa de marcat trebuie conectata la PC.
Scuze,calculatorul cu programul(SAGA) este la contabil.La magazin nu se doreste investirea de resurse de vreun fel,ci doar un stoc cantitativ-valoric,la orice ora,comunicat de contabil de acasa!#-oDin acest motiv voiam sa aflu daca este corect(si posobil) sa tinem evidenta cantitativ-valoric si nu global-valoric,cu descarcarea la sfarsit de luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer intre gestiuni ady09 ady09 buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)
Raport de gestiune obligatoriu ?-rugaminte pentru un sfat juridic Liana Vecon Liana Vecon Este legal ca un magazin de desfacere cu amanuntul sa nu conduca Raport de gestiune ? In speta este vorba despre un contract de comision intre doua persoane ... (vezi toată discuția)
Cum se descarca gestiunea de marfa la un magazin cu amanuntul? carmenbn carmenbn Trebuie sa achizitionam o casa de marcat si as vrea sa stiu ce rapoarte trebuie sa emita astfel incat sa se descarce cat mai corect gestiunea de marfa si sa ... (vezi toată discuția)