avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... fiscalitate si contabilitate la achizitii ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

fiscalitate si contabilitate la achizitii intracomunitare

buna ziua
am urmatoarea problema
-in luna aug.2008 am o achizitie intracomunitara de bunuri din italia nc.371=401 si 4426=4427
-societatea vinde marfurile achizitionate 411 = %
707
4427
-ulterior vanzarilor am primit reclamatii de la clienti ca acest produs nu este calitativ;fiind vorba la lac ptr.parchet,aceasta calitate s-a vazut dupa ce lacul a fost pus pe parchet.
-la randul nostru am contactat partea italiana telefonic.acestia s-au confornat si n-au trimis in luna martie 2009 o cantitate pe care au considerat-o ei ca este de proasta calitate .factura cuprinde produsul,cantitatea,pret unitar,scont,total factura zero.
intrebare:
cum ma comport din punct de vedere fiscal si contabil la furnizor cat si la client?
parerea mea este urmatoarea:
-la furnizor-factura ulterioara furnizor intracomunitar 371=401 10lei ; 658=401 -10lei;4426=4427 nu deoarece factura este zero;nir + incarcare gestiune la pretul de pe factura si la cursul cand mi-a intrat marfa.
-la client-la client sa emit aviz de insotire cu specificatia "nu se factureaza" si procesul verbal de constatare;cu acest aviz sa pot descarca gestiunea 607=371
este coret?sau care este procedura?
va multumesc din suflet


Alte discuții în legătură

Inregistarari contabile in domeniul de prestari servicii in constructii aniko85 aniko85 o firma se ocupa cu pompare de beton. cumpara betonul, face pompare si factureaza impreuna servici +beton(nu lucreaza cu adaos). ce cont folosesc pt ... (vezi toată discuția)
Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare exploatare georgianan georgianan exploatez lemn rotund pe baza unui contract cu un ocol silvic care emite facturi la randul sau cu taxare inversa...sa zicem...50 lei /mc...eu tai lemnul si il ... (vezi toată discuția)