avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG - Gazduirea sediului Social
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG - Gazduirea sediului Social

In luna Decembrie as dori sa depun un dosar pentru infiintarea unui ONG si pentru ca niciunul dintre cei 3 oameni care pun baza Ong-ului nu sunt din Bucuresti, am decis sa apelam la un serviciu de subinchiriere a gazduirii sediului social pentru ONG.
In acest sens postez in forum intrebarea daca stiti cumva un furnizor de astfel de servicii, undeva mai central, profi, in limita pretului pietei.
De asemenea daca aveti sfaturi in legatura cu cel mai bun sector pentru a scapa/ minimiza birocratia raman datoare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:59, 6 Decembrie 2013
Puteti prospecta piata de inchiriere. cel mai avantajos este inchirierea unui apartament. in functie de zona unde doriti sa fie poate fi central, sau mai la margine. este important si modul de interactiune cu viitorii beneficiari si tipul de activitate. astfel preturile ar putea porni de la 300 euro in sus. veti regasi totusi reticenta proprietarilor de a semna astfel de contracte din cauza faptului ca organizatia este in curs de constituire sau din motive de declarare a veniturilor.
Daca apelati la spatii de birouri este cam dificil sa gasiti spatii mici. preturile aici pleaca de la 10-12Euro/mp.
In ambele situatii veti avea de platit si utilitatile.

Mai este si cazul societatilor/avocatilor care ofera spatiul doar pentru sediu social fara a oferi si gazduirea propriu-zisa. cautati pe net astfel de servicii.
Avocatii pot gazdui in mod specific sediu doar pentru societati constituite pe Legea 31 / 1990, nu pentru ONG-uri, pe baza dispozitiilor Legii 51 / 1995.
Dar se pot gasi formule ieftine daca nu aveti de gand sa desfasurati activitate la sediul declarat, ci el va avea rol doar de ”casuta postala”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu ong la un cabinet de avocatura eudia eudia Buna ziua! Am citit pe internet ca in cazul ONG -urilor nu este lgal sa se inchirieze un spatiu la un Cabinet de avocatura pentru sediul social, asa cum ... (vezi toată discuția)
Firma cu sediu social la cabinet avocat - inregistrare in scopuri de tva madalinaoprea madalinaoprea A reusit cineva sa inregistreze in scop de TVA o societate ce are sediul social la cabinet de avocat, odata cu intrarea in vigoare a Ordinului MFP nr. ... (vezi toată discuția)
Gazduire sedii sociale liviu.v liviu.v Salutare . Sunt interesat de idee Gazduirii de Sedii Sociale intr-un singur spatiu dar stiam ca nu se pot infiinta mai multe firme intr-un singur spatiu ... (vezi toată discuția)